Fox najavljuje

Globalna premijera 7. sezone 'Živih mrtvaca' 24. listopada

28.07.2016 u 13:11

Bionic
Reading

Najpoznatija televizijska serija vraća se na male ekrane 24. listopada na kanal Fox

Fox kao vodeći svjetski internacionalni brend i dio grupacije Fox Networks Group najavljuje globalnu premijeru sedme sezone velike uspješnice Živi mrtvaci'. Prva epizoda sedme sezone premijerno će biti prikazana 24. listopada na svim Foxovim kanalima izvan SAD-a u više od 125 zemalja svijeta, unutar 24 sata od emitiranja prve epizode na američkom tržištu. Fanovi diljem svijeta će tako napokon imati priliku pogledati premijerne epizode dugo iščekivane sedme sezone serije Živi mrtvaci'.

Šesta sezona serije doživjela je velik uspjeh i srušila sve globalne rekorde gledanosti te je zauzela prvo mjesto kao najgledanija serija na tržištima izvan SAD-a. To potvrđuju i podaci o gledanosti, po kojima je premijerna epizoda šeste sezone za 17 posto gledanija od prijašnje sezone. Fox je serijom Živi mrtvaci' započeo globalnu strategiju emitiranja serija pod nazivom 'dan i datum' te time ostaje jedina međunarodna mreža koja je uspjela emitirati serije u drugim zemljama istodobno kad i u SAD-u.

Kao i prijašnje sezone, sedma sezona od 16 epizoda bit će prikazana u dva dijela. Prva epizoda prvog dijela od osam epizoda premijerno će biti prikazana 24. listopada dok će drugi dio krenuti s prikazivanjem u veljači 2017. godine. Fox je danas objavio i službeni foršpansedme sezone serije koji možete pogledati na linku: www.facebook.com/FOXTVCroatia.


O seriji 'Živi mrtvaci'
Serija se bazira na stripu autora Roberta Kirkmana, čiji je izdavač Image Comics, a i dalje ostaje TV serija br. 1 među odraslima od 18 do 49 godina. Serija priča priču o mjesecima i godinama koji su uslijedili nakon apokalipse izazvane zombijima te prati grupu preživjelih koju predvodi Rick Grimes. Rick nastoji pronaći siguran dom za sve preživjele te preživjeti apokalipsu. 'Živi mrtvaci' su hvaljeni od gledatelja, ali i kritike koja je seriju proglasila pravim fenomenom'. Izvršni producenti serije su: Scott M. Gimple, Robert Kirkman, Gale Anne Hurd, David Alpert, Greg Nicotero i Tom Luse.

O AMC-u

Mreža je jedina kablovska mreža u povijesti koja je osvojila nagradu Emmy® za izvrsne dramske serije četiri godine zaredom za seriju 'Momci s Madisona' ('Mad Men') i šest od posljednjih osam s uzastopnom dobitnicom 'Na putu prema dolje' ('Breaking Bad'). Mreža se može pohvaliti najgledanijom dramskom serijom u osnovnoj kablovskoj povijesti i TV emisijom br. 1 među odraslima od 18 do 49 godina u posljednje tri godine, serijom 'Živi mrtvaci'. AMC trenutno ima sljedeće originalne dramske serije: 'Živi mrtvaci', 'Better Call Saul', 'Hell on Wheels', 'TURN: Washington’s Spies', 'Halt and Catch Fire', 'Humans', 'Fear the Walking Dead' i nadolazeće 'Into the Badlands', 'The Night Manager', 'Broke' i 'Preacher'. AMC također istražuje autentične svjetove i diskusije s originalnim emisijama kao što su 'Talking Dead', 'The Making of The Mob', 'Comic Book Men' i nadolazeće 'Ride with Norman Reedus' i 'The American West'. Vlasnik i upravitelj AMC-a je AMC Networks Inc., a njegove povezane mreže uključuju IFC, SundanceTV, BBC America i WE tv. AMC je dostupan na svim platformama, uključujući televiziju, internet te mobilne platforme.


O FOXU
Fox je globalni kanal broj jedan među zabavnim programima. Brend je sinonim za pravu holivudsku zabavu, te donosi raznoliki program koji uključuje humoristične i dramske serije, znanstvene emisije, akcijske i znanstvenofantastične serije te animirane serije. Njegova je privlačnost velika ponuda različitih televizijskih sadržaja, a prvi donosi najbolje serije publici diljem svijeta. Fox pruža međunarodnim gledateljima ekskluzivne i originalne serije poput 'Simpsona', 'Dosjea X', Živih mrtvaca', 'Imperija', 'Američke horor priče', 'Domovine' i 'Wayward Pinesa. Fox je dostupan na 31 lokalnom jeziku u više od 255 milijuna domova u 127 zemalja izvan SAD-a. Kao rezultat veličine i globalne sinergije, Fox je uspio biti prvak u globalnoj strategiji emitiranja dan i datum' za ključne serije te ostaje jedina međunarodna mreža koja je uspjela emitirati serije u drugim zemljama istodobno kad i u SAD-u. Fox je dostupan kao linearni SD i HD kanal te preko ovlaštenih aplikacija FOX Play.