FOX International Channels

Peta sezona serijala 'Domovina'

07.10.2015 u 14:29

Bionic
Reading

Peta sezona serijala sa novih dvanaest epizoda započinje s emitiranjem 6. listopada u 22:00h na FOX-u

U novoj petoj sezoni serijala 'Domovina' borba protiv terorizma te borba za neki bolji svijet i nadalje ostaju glavni motivi ove napete TV drame. Carrie Mathison koju igra Claire Danes, oduševila je ulogom agentice CIA-e sa bipolarnim poremećajem koja je pokušavala uhvatiti u klopku narednika Nicholasa Brodya (Damian Lewis) , osumljičenog za terorizam, a istovremeno mu nije mogla odoljeti. Način na koji serija predstavlja likove i analizira njihove postupke i motivacije, jedan su od glavnih razloga koji su 'Domovini' osigurali titulu najnagrađivanije dramske serije.

U novoj 5. sezoni, mjesto radnje je Njemačka, gdje glavne likove susrećmo s odmakom od dvije godine; Carrie je nastanjena u Berlinu i radi za privatnu zaštitarsku tvrtku gdje je zadužena za sigurnost njemačkog milijunaša dok je Saul na prekretnici, nezadovoljan što nije dobio željeno zaposlenje u samom vrhu CIA-e. Njihova borba i nadalje ostaje na 'prvoj crti terorizma', a kako u novoj sezoni dobivaju i nove neprijatelje– hakere, usredotočit će se na računalnu sigurnost, hakiranje i digitalni nadzor te saznati sve o teroristima 'iza ekrana'.

U glavnim ulogama su Claire Danes kao Carrie Mathison i Saul Berenson kao Mandy Patinkin.
Preslenjem serije u Njemačku, dolaze i novi glumci; jedan od njih je Aleksander Fehling (Nemilosrdni gadovi) koji je pravni savjetnik i novi Carrien dečko.