ANA BRDARIĆ BOLJAT

'Biti mama teže je od penjanja na Mount Everest'

06.05.2016 u 07:00

Bionic
Reading

Punih 555 dana Ane Brdarić Boljat nije bilo na malim ekranima, a povratak na posao ova je dvostruka mama dočekala s velikim veseljem i entuzijazmom. Zasad će raditi tri dana u tjednu kako bi se što više mogla posvetiti šestogodišnjem sinu Anti i jednoipolgodišnjoj Cviti. U razgovoru za tportal voditeljica i urednica iznosi kako usklađuje obiteljske i poslovne obveze, a otkrila nam je i gledaju li je djeca na televiziji

Kako je bilo vratiti se na posao nakon rodiljnog dopusta?
Pomalo stresno zbog klinaca, ali čim sam došla u redakciju među drage kolege, shvatila sam da su mi nedostajali uzbuđenje i užurbanost novinarskog posla. Kad me uhvatio žrvanj informacija, kolegija, dogovora, gostiju - nije bilo više vremena za paniku. Kako se vizualno RTL Danas promijenio dok me nije bilo - sjesti u studio kakav nemaju ni njemački kolege bilo je stvarno izuzetno iskustvo.

Što vam je bilo najteže, a što najlakše?
U mom su poslu kontakti najvažniji. Budući da se sve promijenilo u ovih, zanimljivo 555 dana što me nije bilo na ekranima, još uvijek hvatam konce i brojeve. Znate i sami, ponekad su za dobru i točnu informaciju potrebni sati razgovara i propitivanja dok se ne iskristalizira prava istina.

Koje ćete dane u tjednu voditi i uređivati emisiju?
Moj tim starta u petak i vodi gledatelje kroz vikend. Velik oslonac mi je kolega urednik Borna Keserović jer ima onaj novinarski nerv koji odgovara mom karakteru. Nakon prvog zajedničkog vikenda - moram priznati nadopunjujemo se idejama. Volim raditi kada su sve karte na stolu i kada znamo da uspjeh ovisi samo o našoj kreativnosti i intuiciji za priče.



Mirjana Hrga je novo pojačanje RTL-a Danas. Kako je raditi s njom?
Susrećemo se na zajedničkim kolegijima i moram priznati da je s njom ugodno raditi. Prvenstveno mi odgovara jer je pojačala žensku liniju u redovima redakcije, a znate da mi žene to volimo.

Jeste li zadovoljni gledanošću emisije?
Gledanost uvijek može biti bolja, a na meni i vikend timu je da to napornim radom i ostvarimo. Želim da se u mojoj emisiji kao gost dobro osjeća i predsjednica, ali i svaki drugi građanin za čije priče je vikend kao stvoren.

Kako ste provodili vrijeme na porodiljnom?
Kao lutalica bez plana i kraja puta. Uživajući u svakom danu neometano kao dijete. Bez ikakvih obveza osim obaveznog dječjeg osmijeha. Divno.

Gledaju li vas klinci na televiziji?
Ante je već navikao, ali on me ni ne voli gledati jer me ne poznaje tako ozbiljnu pa stalno pita - 'mama, zašto se ti stalno na poslu ljutiš?'. Kada je muž Cvitu stavio pred ekran misleći da će ju smiriti ako me vidi – samo je nastao kaos... Naime, nastupila je decibelna kriza.


Ana se prije sedam godina udala za agronoma Marka Buljata

Tko vam ih čuva dok radite?
Uskače baka, a muž odrađuje većinu. Preživjeli su prvi vikend.

Kažu da je biti mama najljepši osjećaj na svijetu. Kako biste ga vi opisali?
Prvi put vidjeti svoje dijete je najdivniji osjećaj na svijetu. Biti dobra mama teže je nego popeti se na Mount Everest.