JACQUES HOUDEK

'Moj poljubac s Tonyjem dogodio se spontano'

25.01.2016 u 10:16

Bionic
Reading

U subotu je krenula nova sezona najgledanijeg hrvatskog glazbenog showa, a žiri 'The Voicea - Najljepšeg glasa Hrvatske' ostao je isti. Jacques Houdek ove godine pred sobom ima težak zadatak - pokušati s jednim od svojih učenika ponoviti spektakularnu pobjedu Nine Kraljić, a upravo bi Nina, kako se već mjesecima šuška, trebala biti naša ovogodišnja predstavnica na Eurosongu. Pjevač nam je između ostalog otkrio kako je izgledalo snimanje promotivnog spota za 'The Voice' u kojem je poljubio Tonyja Cetinskog, a šapnuo nam je i da bi uskoro volio dobiti treće dijete

Ovog vikenda emitirana je prva emisija druge sezone televizijskog showa 'The Voice - Najljepši glas Hrvatske'. Što je prevagnulo u tome da se ponovno nađete u ulozi člana žirija?
Biti mentorom u ovom showu za mene je velika čast i ogroman izazov, a neopisivo zadovoljstvo osjećam kada mogu sudjelovati u razvoju nečijeg pjevačkog talenta. Koncept ovakvog pjevačkog televizijskog natjecanja kao stvoren je za mene jer sam i ja oduvijek svoju karijeru temeljio isključivo na glasu i talentu pa sam presretan što je HRT-ova produkcija odabrala upravo mene i ponudila mi da budem jedan od mentora. Jedva čekam da počne prikazivanje druge sezone - bit će puno iznenađenja, novih pravila i jako se veselim. Druga je sezona, sada smo i mi mentori iskusniji, znamo otprilike što nas očekuje, uhodan smo tim i baš uživamo!

Kakvi su ovogodišnji kandidati? Je li vam se već dogodio onaj osjećaj, kao s Ninom, da ste još za vrijeme slijepe audicije znali da pred vama stoji mogući pobjednik showa?
Slijepe su audicije zapravo srž ovog formata jer ne vidimo kandidate, okrenuti smo im leđima i prepušteni isključivo njihovu glasu, moći glasa da prenese emociju, svoj izražaj na nas te da stisnemo gumb i okrenemo se i pokušamo ih pridobiti u svoj tim. Blindovi će i ove godine biti jako zanimljivi, a očekujemo puno sjajnih kandidata i da će biti jako, jako uzbudljivo do kraja sezone! Jesam li predosjetio novog mogućeg pobjednika i najljepši glas Hrvatske? Vidjet ćete to uskoro, zato budite uz HRT svake subote i uživajte u svom omiljenom TV formatu.

Puno se govori o tome da će upravo Nina ove godine predstavljati Hrvatsku na Eurosongu. Ako se to dogodi, koje biste joj savjete dali i mislite li da će Europa prepoznati njezin glazbeni izričaj?

Već sam to nekoliko puta i rekao - Nina Kraljić je izvanserijski talent, original, pjevački biser! Siguran sam da bi se sjajno snašla na Eurosongu i sigurno ne bi ostala nezamijećena. Njezina su izvedba, izražaj i emocija toliko jedinstveni da je nemoguće da ne taknu slušatelja i gledatelja. Ako se dogodi da ode na Eurosong, bit ću najponosniji mentor i sigurno ću je podržati kao i uvijek do sada! Na takvome natjecanju važno je samo ostati svoj i izdići se iznad prosjeka jer originalnost uvijek dovodi do rezultata.


Pobjednica 'The Voicea' nastavila je druženje sa svojim mentorom i nakon showa

I sami ste nekoliko puta pokušali otići na Eurosong, a jedne godine s pjesmom 'Stotinama godinama' bili ste moralni pobjednik Dore. Kad biste dobili poziv HTV-a, biste li se odvažili otići na to natjecanje?
Eurosong je sjajna prilika da se predstaviš ogromnom broju ljudi; to je jedan od najviše praćenih televizijskih događaja u svijetu, zadnjih godina je i produkcijski na najvišem nivou, tako da bi me radovalo da se Hrvatska vrati na Eurosong jer je to zapravo neprocjenjiva šansa da pokažemo kakvim glazbenim talentima raspolažemo i promoviramo svoju državu. Kao što je svakom sportašu čast predstavljati svoju domovinu na sportskom natjecanju, tako bih i ja, naravno, prihvatio poziv i svim srcem pjevao ispred Hrvatske i HRT-a. To je poput Olimpijade za nas glazbenike!

U promotivnom spotu za 'The Voice' možemo vidjeti simpatičan prijateljski poljubac između vas i Tonyja. Kako je izgledalo samo snimanje? Tko je došao na ideju da se zagrlite i poljubite pred kamerama?
Sjajno smo se zabavili na snimanju tih promotivnih spotova za novu sezonu. Mislim da to gledatelji i osjete, a upravo takve scene nastanu spontano i uvijek su najbolje. Bilo je puno smijeha, dobronamjernih pošalica i svi zajedno jedva čekamo da sezona počne i da uživamo radeći zajedno sa svojim timovima. Vesele me kvaliteta, visok standard produkcije, a ovi spotovi izgledaju baš svjetski, i to je ono što treba nuditi gledateljima. Baš volim 'The Voice'!


Iako su prošle godine imali trzavica, odnos između dvojice pjevača bolji je nego ikad

Trebali smo vas gledati i u HTV-ovom showu 'BezVeze', no zbog obveza niste mogli sudjelovati. Postoji li mogućnost da ipak dođete u studio Daniele Trbović i odgovarate na njezina pitanja? Bi li vam teško bilo provesti šest dana u izolaciji, bez ikakvog pristupa medijima?

Da, zbog obveza nisam mogao prihvatiti to sudjelovanje, no uspio sam pogledati jednu ili dvije emisije i sudionicima sam bio zavidan baš na tome što nisu imali pristup nikakvim medijima. Mislim da je to sjajan odmor, još ako imaš sreće pa te pogode ljudi s kojima klikneš, može biti super zabavno! Tempo života mi je takav da i uz sjajno isplaniran raspored jedva stižem sve obaviti kako bih želio, a ono malo slobodnog vremena provodim isključivo sa svojom obitelji, uživam u klincima i tih nekoliko dana kada imam slobodno ne bih propustio ni za što na svijetu! Onda i ja maknem sva tehnološka pomagala od sebe, ne javljam se nikome danima i uživam u radosti svojih klinaca, u njihovoj igri, mašti, dječjim nestašlucima...

Po čemu ćete najviše pamtiti prošlu godinu?
Protekla godina bila je uistinu jako uspješna za mene, a poslovno ću je pamtiti zasigurno po pobjedi u prvoj sezoni 'The Voicea', po sjajnim koncertima, rođendanskom koncertu u Lisinskom 14. travnja, projektu 'Ljetni gala koncerti Jacquesa Houdeka i njegovih gostiju' na čarobnoj terasi hotela Milenij u Opatiji, u kojem sam sedam četvrtaka zaredom bio resident, po dvama rasprodanim koncertima za djecu u Lisinskom i proslavi 10. rođendana albuma 'Kad si sretan', po singlu 'Nov čovjek', koji je publika sjajno prihvatila, po snimanju albuma starogradskih pjesama u tamburaškim obradama, koji će uskoro izaći, po mnogim putovanjima, druženjima i desetak dana divnog ljetnog odmora sa svojom obitelji.

Što biste voljeli da vam se dogodi u 2016.? Koja vam je bila novogodišnja želja?

Moja je želja uvijek samo zdravlje, moje obitelji i mene i svih bližnjih! Zdravlje je uistinu jedino što nam je potrebno, a za sve ostalo već ćemo se pobrinuti. Što se poslovnog plana tiče, radujem se svakom novom koncertu, radujem se druženju sa svojom publikom, tako da neka bude što više dobrih koncerata. Volim obići sve krajeve Lijepe Naše i živjeti svoj san, glazbu, sa svojom publikom. Vesele me putovanja, upoznavanje s novim ljudima, kulturama... Bit će svega ako bude zdravlja!


Supruga Brigita pjevaču je najveća potpora već više od deset godina

Sa suprugom Brigitom već ste deset godina u braku. Koja je tajna vašeg uspješnog odnosa?
Prošlog ljeta u Opatiji proslavili smo desetu godišnjicu svoga braka. Zaista je proletjelo tih deset godina, roditelji smo predivne dječice i uživamo zajedno. Tajna uspješnog odnosa uvijek je u međusobnom poštivanju, razgovoru, donošenju zajedničkih odluka, a prava ljubav na kraju uvijek pobjeđuje. Brigita i ja smo, vjerujem, srodne duše i sjajno funkcioniramo - dječica i ona su moj svijet, moje sve!

Priželjkujete li imati još djece?
Uvijek! Moja su djeca moja najveća radost, moj motiv, inspiracija, i zaista bih volio da moji Sofia i David imaju još kojeg bracu ili seku, no sve je to Božja volja! Nitko sretniji od mene zasigurno!