ROBERT KURBAŠA

'Gledati suprugu kako rađa lijep je i strašan osjećaj'

15.01.2016 u 10:40

Bionic
Reading

Splitski glumac Robert Kurbaša koji je odnedavno postao urednik na katoličkoj televiziji Laudato, krajem studenog prošle godine postao je tata sina Emanuela, a osim njega i supruge Kristine prinovi u obitelji najviše se obradovao dvoipolgodišnji Marko Ilija. U prvom intervjuu nakon što je dobio drugo dijete Robert govori o tome kako mu je bilo gledati suprugu dok na svijet donosi njihovo dijete, a za tportal priznaje i da još nije odustao od toga da jednog dana dobije djevojčicu

Krajem godine rodilo vam se drugo dijete. I ovaj ste put s Kristinom bili na porođaju. Kako ste se osjećali u tim trenucima?
Mogu reći da je to nešto neopisivo. U isti je mah lijepo, ali i čudno, strašno, nedokučivo... Iskonski prirodno.

Kako je supruga podnijela porođaj?

Puno lakše nego s prvim djetetom. Tijelo pamti pa si na neki način olakša. Nama muškarcima je zapravo uvijek jednako teško (smijeh).

Koliko vam se život promijenio nakon rođenja drugog sina?

Ne znam je li se uopće promijenio. Nije to racionalna kategorija. Zapravo tek mi treba doći do razuma da sam odgovoran za još jedno ljudsko biće. Kod žena je drukčije. One to dijete nose u sebi devet mjeseci prije porođaja i imaju s njim dublju vezu nego očevi. Barem na početku.

Jeste li se dugo dvoumili oko imena? Zašto baš Emanuel?
Kristini se jako svidjelo to ime. Bilo je, naravno, i drugih imena u kombinacijama, ali ovo je nekako prevladalo. Ime ima predivno značenje.


Glumac se nedavno s Emanuelom i suprugom Kristinom prošetao splitskom Rivom

Kako je Marko Ilija prihvatio brata?
Svega ga je dvaput klepnuo, što je jako dobar prosjek u ova dva mjeseca! Malo je ljubomoran, ali pokazuje i zaštitničke osjećaje. Siguran sam da će u budućnosti imati lijep odnos.

Što vam je najteže, a što najlakše kod odgajanja malog djeteta?
Najteže je biti budan noću i na oprezu kroz cijeli dan, a najlakše je pokazati im ljubav na razne načine. Primjerice, Marko Ilija i ja se često penjemo na planinu Mosor. Zapravo, ja se penjem, a on sjedi na mojim ramenima.

Provodite li dosta vremena sa sinovima?
Kad god mi to obveze dopuštaju. Ipak, jedan je tata. Ali mama je mama!

Koje im životne vrijednosti želite usaditi?
Sve one koje smo naslijedili od naših roditelja. Neka ih usavrše!


Marko Ilija oduševljen je što se može igrati s mlađim bratom

Biste li voljeli da postanu glumci?

Nastojat ću ih osluškivati u životu i pomagati im u njihovim odlukama. Što god odaberu, učit ću ih da to rade iz ljubavi.

Često se šalite i govorite prijateljima kako ne odustajete od toga da dobijete djevojčicu. Voljeli biste imati još djece?

Zašto ne! Ali sve u svoje vrijeme. Moramo im prije toga osigurati pristojno djetinjstvo.

U svakom se braku znaju dogoditi i poneke trzavice. Kako ih vi rješavate?
Razgovorom, kako drukčije. To je normalno, ali Kristina je anđeo koji hoda po zemlji, pa sam ja sretnik koji je uvijek u milosti.

Ove veljače navršit će se tri godine od Kristininog i vašeg vjenčanja. Znate li već sad kako ćete proslaviti godišnjicu braka?
Kad bih vam rekao, onda bih morao pokvariti romantiku.