SLAVKO SOBIN

'Nisam bio najčedniji adolescent, a ni najpametniji vozač'

11.01.2016 u 07:04

Bionic
Reading

Splitski glumac Slavko Sobin oduševljava nas subotom u showu 'Ja to mogu', a uskoro ćemo ga imati priliku gledati u novoj HTV-ovoj seriji 'Patrola na cesti'. Priča je nastala prema tekstu Jurice Pavičića, a govori o dvojici braće iz Dalmatinske zagore – jednom policajcu, drugom šverceru. Režiju potpisuje Zvonimir Jurić koji je okupio i impresivnu glumačku ekipu koju, uz Slavka, čine Krešimir Mikić, Nataša Janjić, Mate Gulin te Daria Lorenzi- Flatz. Slavko nam je otkrio kako mu je bilo odglumiti lik švercera, koja su njegova iskustva s policijom te kakvi su dojmovi sa snimanja

Uloga 'lošeg' brata, švercera i kriminalca, koja vas je zapala u 'Patroli na cesti', zasigurno nije bila lagana. Je li lakše glumiti negativca ili pozitivan lik?

Uistinu, teško je glumiti jedino loše napisan lik, a čim postoji podjela pozitivac/negativac, šanse su velike da je scenarij bezveze. Likovi od krvi i mesa su oni koji i griješe i vole, koji imaju i mrak i svjetlo, jer smo takvi i u životu. Takve je najveći gušt i najveći izazov igrati i točno takav je Frane.

Smatrate li da vaš lik jednim svojim dijelom odražava svakodnevicu u Hrvatskoj?

Svakodnevica u Hrvatskoj nije jednoznačan pojam. Nije isto živjeti u Zagrebu, Splitu ili, recimo, Vrgorcu gdje smo snimali. Na neka mjesta kao da smo zaboravili, tamo su ljudi divni, ali im je puno manje posluženo na pladnju nego negdje drugdje. Svi likovi u 'Patroli' odraz su toga, bivanja u jednom vremenu i prostoru gdje se moraš boriti za sebe i svoju obitelj. Ali to je svakodnevica svakog mjesta na rubu mape, mislim da nije samo naša.

Jeste li ikada i sami imali bliski susret s policijom?

Nisam bio najčedniji adolescent. A ni najpametniji vozač. Tako da je bilo zaustavljanja, prekršaja i vađenja dokumenata, da... Mladost - ludost.


Izrazito je ponosan što ima priliku glumiti s Krešimirom Mikićem

Kakvi su bili atmosfera na snimanju i druženje s kolegama?

Odlični! Jednako dobro s kolegama i s lokalcima. Radio sam s ljudima koji mi već godinama imponiraju, sanjao sam da ću jednom stati u kadar s Mikićem i evo - sad smo braća. Nataša je glumica svjetskih gabarita, moj splitski kolega Radoja vrhunski glumac i još bolji čovjek. Zvonimir Jurić je izvukao iz mene nešto što ja nisam znao izvući sam, neki ludi mir, ne znam ni sam objasniti. S Kinoramom sam radio i 'Zvizdan', tako da su mi oni sad već kao proširena obitelj. Anđela Šmit koja mi glumi kćer, pravo je čudo i jedva čekam da je publika upozna! Sve se posložilo i još tome dodajte da smo van svojih staništa, gdje moramo plaćati račune i živjeti svakodnevne probleme. Vrgorac nam je bio kao radni godišnji.


Slavko u novoj seriji glumi s Natašom Janjić, koja mu tumači suprugu, i Anđelom Šmit koja mu glumi kćer

Počinje i snimanje 'Crno-bijelog svijeta', što nam Žungul sprema?

Još ne znam. Tek dobivam nove epizode i čekam i sam što će biti. Voli Žungul svog Kipa, ali isto se nadam da će ovu sezonu malo i svoju priču dobiti. Zaslužio je. U svakom slučaju, kroz mjesec dana opet oblačim njegov jeans i jedva ga čekam.


Uskoro započinje sa snimanjem druge sezone serije 'Crno-bijeli svijet'

Gledamo vas i svake subote na malim ekranima u showu 'Ja to mogu'. Jeste li doista mogli izvršiti sve dosadašnje zadatke?

Evo, show se primiče kraju, još dvije epizode i moram reći da je to jedna od najboljih stvari na koje sam mogao pristati u tridesetima. Malo da te sjeti koliko možeš i kad misliš da ne možeš i da te sjeti da čovjek treba cijeli život učit nove stvari, a ne uljuljati se u onu 'za to je već kasno'. Ekipa mi je super, odlično se svi zabavljamo. A i iskreno se nadam da smo se predstavili našoj publici u nešto ležernijoj verziji od ovih standardnih formi intervjua i pozerskih slika na društvenim mrežama.