VRIJEME ZA MAJČINSTVO

Leona Paraminski: U novoj godini priželjkujem bebu!

21.12.2015 u 11:06

Bionic
Reading

Glumica Leona Paraminski prije godinu i pol dana počela je živjeti svoj američki san. Sa suprugom se preselila u kalifornijski grad Santu Barbaru gdje je on dobio stipendiju na jednom uglednom sveučilištu. U razgovoru za tportal lijepa Zagrepčanka otkriva kako napreduje njezina holivudska karijera, ali i da bi joj najljepši poklon u idućoj godini bio da dobije bebu

Ovo će vam biti već drugi Božić u Americi. Kako ćete ga Tin i vi proslaviti?
Ići ćemo kod naših dobrih prijatelja na večeru. Za Novu godinu imamo nekoliko opcija, nismo još sigurni, ali vjerojatno će pasti neki tulum.

Što vam najviše nedostaje iz Hrvatske?
Obitelj i hrana.

Kada se planirate vratiti?
U skorijoj se budućnosti ne mislimo vraćati. Samo u posjet obitelji i prijateljima. Sada smo tek na početku ostvarivanja ovdje. Ne znam u kojem će nas smjeru život odvesti. Već sada postoji više opcija, a jedino što znam je da bih voljela ostarjeti u Hrvatskoj.

Kako vam napreduje glumačka karijera?
Presporo za moju hiperaktivnu prirodu, ali sigurnim i malim koracima idem naprijed. Jako je teško ići ponovo od samog početka, ali sada nema povratka, to sam htjela. Radim i na par svojih projekata, ali o tome kada dođe vrijeme.

Jeste li upoznali nekog poznatog holivudskog glumca?
Jesam, ali ne bih o tome.


Leona se u Americi često druži sa splitskom dizajnericom Mirandom Viđak

Kome predviđate skorašnje Oscare?
Nisam još pogledala sve filmove pa mi je jako teško prognozirati. Sviđa mi se švedsko otkriće Alicia Vikander. Moja miljenica Cate Blanchett bi mogla opet osvojiti Oscar. Možda je ovo napokon Leonardova godina. Vidjet ćemo.

U svibnju iduće godine proslavit ćete četvrtu godišnjicu braka. Što se sve promijenilo otkako ste u braku?

Kada sam pročitala vaše pitanje, osupnulo me, već četvrta godina! Vrijeme prolazi tako brzo… Imam osjećaj kao da smo oduvijek zajedno, pa smo jednostavno prestali brojati. Ništa se nije promijenilo. I u vezi i u braku nam je jednako dobro, nema razlike. Veselimo se i uživamo u životu zajedno.

Je li Tin muškarac vašeg života?
Apsolutno. Iako mi uvijek takve izjave zvuče preteško ili kao najobičnije floskule, ali, da, Tin je muškarac mog života. Sretna sam.


Glumica je s Tinom u braku već četiri godine

Priželjkujete li djecu?
Oduvijek. Radimo na tome.

Kad je pravo vrijeme za majčinstvo?
Nikad i uvijek. Nema pravog odgovora na to pitanje.

Biste li rekli da trenutačno živite svoj američki san?
Američki san je oduvijek bio ponajprije vezan za novac. Tako da ne bih rekla da živim svoj pravi američki san (smijeh). Ali volim što živim svoj san, a to je život u inozemstvu. Isto tako sanjam i o životu u Parizu u nekom razdoblju našeg života. Moji snovi su vezani uz putovanja. Tako da živim bogatiji život u jednom drugom smislu, imam priliku upoznavati jako puno ljudi, širiti horizonte i testirati se. Kada iziđeš iz svoje komforne zone kao što smo mi izašli, izloženiji smo i to naravno ima puno svojih prednosti i mana. Meni se sviđa jer me tjera naprijed.

Koje su vam novogodišnje želje?
Zdravlje, beba i poslovni uspjesi. I Kuba. Iako mislim da ćemo na Kubu tek za jedno dvije godine.