MIRAN KURSPAHIĆ

'Najveća motivacija u životu mi je unutarnji bijes'

24.05.2015 u 11:42

Bionic
Reading

Enfant terrible hrvatske kazališne scene, kako nazivaju Mirana Kurspahića, za tportal govori o svom glumačkom radu, modnom izričaju, ali na pitanja koja se tiču privatnog života ipak nije htio odgovarati

Snimanje serije u kojoj  trenutno gledamo redatelja i glumca Mirana Kurspahića 'Kud puklo da puklo' proteklo je, kaže, u ugodnom ozračju i vedrom tonu. Najteže mu je padalo dizanje u šest sati ujutro.

'Nikako ne mogu zamisliti život u selu poput Oštrovca. Ja sam urbana maca. Potrebni su mi gradski sadržaji', rekao je. Starije kolege s kojima glumi u seriji dali su mu, našalio se, koristan savjet: potpisati bolji ugovor. Kad riječ o kazalištu, kaže da je to njegov poziv i da mu stoga pristupa angažirano.

'Doživljavam ga prilično ozbiljno, što naravno ne znači da ono jest ozbiljno. Dapače, kazalište je danas jako slab medij koji se dotiče relativno ekskluzivnog društva', tvrdi Miran. Kao svoj najveći dosadašnji uspjeh drži to što već devet godina u kontinuitetu radi i proizvodi kvalitetne projekte i pritom opstaje na tržištu.

'Ako moram izdvojiti neke naslove, onda su to svakako 'Vrijeđanje publike' iz 2006. godine koje je igralo u Strasbourgu, 'Žrtve zemljopisa' iz 2009. godine koje su proputovale Europu i još uvijek igraju te najrecentnija predstava 'Potop' koja je nedavno osvojila nekoliko nagrada', pohvalio se. Njegova najveća motivacija u životu i u karijeri su, kaže, kreativan zanos, potreba za stvaranjem, unutarnji bijes, borba za opstanak, kompetitivnost, zabava i istina.

Svoj životni stil opisuje kao 'nenad*ebiv'. Više puta su ga proglasili jednim od najbolje odjevenih muškaraca na sceni zbog prepoznatljivog jedinstvenog modnog stila. Odjeću, kaže, nabavlja posvuda.

'Od Zare, H&M-a, preko nekih outleta, second-hand trgovina i buvljaka. A tu je i naslijeđena i poklonjena odjeća, naravno', otkrio je. Da je on modni dizajner, njegova kolekcija izgledala bi retro-futuristički.
 
Osim zanimljivog imidža, ima i hrpu tetovaža.

'Imam ih devet. Neke su hommage, a njihova značenja bih zadržao za sebe', kaže. U narednom razdoblju najviše se raduje napretku, novim predstavama, projektima i putovanjima. Na pitanja o privatnom životu nije htio odgovarati.


Glumac je već 11 godina s Majom Cvitanović s kojom ima dvogodišnju djevojčicu Minu

379511 ,334307 ,364412 ,325584