MIA KOVAČIĆ

'Mogu staviti noge za vrat i hodati na rukama'

20.04.2015 u 10:59

Bionic
Reading

TV voditeljica Mia Kovačić za tportal otkriva koji bi talent još voljela imati, kakav je muškarac može osvojiti te kakva je kad je zaljubljena

Srdačna, svestrana i uvijek nasmijana Mia Kovačić u televizijskim je vodama već devet godina. Dosad smo je mogli vidjeti u raznim formatima, a posljednjih šest godina gledamo je kao voditeljicu 'In Magazina' Nove TV.

Što su vam danas najveći poslovni izazovi?
U današnje vrijeme najveći poslovni izazov jest - imati posao. Ja se mogu pohvaliti s devet godina rada na najgledanijoj televiziji u Hrvatskoj. Izuzetno me vesele svi projekti kojih sam bila dio. Već šest godina sam dio redakcije 'In Magazina'. Velik je izazov biti najgledaniji zabavni magazin. Biti dio svakodnevnice naših gledatelja, biti im toliko blizak da nas doživljavaju kao dio obitelji. Ovaj je posao kreativan i ne postoji rutina što me čini zainteresiranom i velika mi je želja biti na visini zadatka. Što se skorih poslovnih izazova tiče - upravo se spremamo za veliku humanitarnu utrku Wings for life 3. svibnja u Zadru koju prenosimo uživo na Novoj TV. Veselim se.

Po struci ste produkt dizajnerica. Jeste li razmišljali o projektu u kojem biste objedinili svoje ljubavi arhitekturu i voditeljstvo?
Već su se događale situacije na televiziji da sam spajala te dvije ljubavi u obliku scenografija. No u obliku emisije još ne.

Svestrana ste osoba. Imate li koji skriveni talent i koji biste talent voljeli imati?
Imam puno sitnih i nebitnih talenata koji spadaju u potpuno nepotrebno ili čudnovato. Od toga da napravim trostruki balon od žvakaće gume, savijam jezik kao da radim valove, pomičem trbuh kao na trbušnom plesu, mogu staviti noge za vrat i dići se na ruke i hodati na njima. Mogu imitirati ljude, razne naglaske i jezike pa mi često moji znaju reći da sam stvorena za stand-up show. A što se tiče nekog konkretnijeg talenta, možda bih voljela da sam talentirana za glazbu, a ne samo za ples kojim sam se bavila 18 godina. Bilo bi lijepo svirati neki instrument.


Koji je najgori trač koji ste čuli o sebi?
Ne razumijem potrebu za iznošenjem neistina o nekome samo kako bi tu osobu nekim izmišljenim tračem doveo u neugodan ili štetan položaj. Nažalost postoje danas i neki mediji koji objavljuju neprovjerene i neistinite informacije i bave se plasiranjem tračeva što svakako i privatno kao osoba pa i kao medijski djelatnik oštro osuđujem i smatram kršenjem osnovnih načela novinarske profesije. Jedna je stvar kada čujete neki trač o sebi na nekoj kavi, što također nije ugodno, no kada netko netočne i neprovjerene informacije plasira kao dio 'vijesti', onda je to zavaravanje javnosti i neprofesionalizam na najvišoj razini. Tračeve ne slušam te tako ih ni ne prenosim; najbolje je kad takve ljude i priče potpuno ignorirate.

Koje ljudske osobine najteže podnosite?
Škrtost, glupost, bahatost, lažljivost, nelojalnost, taština, egoizam..

Čime vas je osvojio Dubai gdje ste nedavno snimili modnu kampanju?
Mene destinacije osvoje svojom energijom, bitno je uvijek s kime ste. To odredi na koji način gledate na destinaciju. Ja uvijek putujem u dobrom društvu. To obilježi sve.

Kako je bilo snimati u vjenčanicama?
Volim romantične haljine dvojca eNVyroom i profesionalizam fotografa Šime Eskinje. To je dobitna kombinacija da snimanje bude pun pogodak što se vidi i u kampanji. Meni je inače vjenčanica haljina kao i svaka druga. A pogotovo u današnje doba kada su one i roze, crvene, crne...

Kako zamišljate svoje vjenčanje?
Ne zamišljam. To je samo logičan dio neke lijepe ljubavne priče. Samo vjenčanje je nebitno. Odnos s osobom, obitelji i prijateljima je bitan.

Gdje biste voljeli ići na medeni mjesec?
Volim putovati i obići ću većinu destinacija do svojeg 'vjenčanja'.

Jeste li praznovjerni?Po nekim vjerovanjima nije dobro odjenuti vjenčanicu prije vjenčanja, jer se onda nikad neće ostvariti…
Vjerujem u pozitivnu riječ, energiju i ljubav. Sumnji i negativnim mislima nema mjesta u mojem životu.

Uživate li u statusu solerice ili ste zaljubljeni?
Solo djevojka koja je zaljubljena u život, svaki novi dan, u svoju obitelj, prijatelje, sunce, dizajn, televiziju, svoj stan i auto, u crtanje, u prakticiranje aikida, u boje, divne mirise, hranu, u pomaganje ljudima, u spavanje, maštanje... u sve što mi izmami osmijeh na lice i tamo ga zadrži.

Kakvi ste kad se zaljubite?
Trudim se uvijek imati istu biokemiju tijela.

Kakve muškarce volite? Kakav vas nikad ne bi mogao osvojiti?

Volim muškarce koji su kompletni. Na kojima se vidi staloženost, ambicioznost, skladan odnos sa samim sobom i s obitelji. To je izuzetno bitno. Volim da je netko s kim se osjećam posebno i uz kojega sam najbolja verzija sebe. Iskren, lojalan, sofisticiran. Obrazovan i inteligentan, razigran pomalo, na pravi način, uzbudljiv, ima smisao za humor i nasmijava me.

Kad je o ljubavi riječ, vodite li se više osjećajima ili razumom?
Dobro izbalansiran ples srca i mozga.

Kad je pravo vrijeme za majčinstvo?
Kada se dogodi.

Vjerujete li u instituciju braka budući da se po najnovijim statistikama svaki četvrti brak raspadne?
Ispred sebe imam sliku mojih roditelja koji su mi sve, 35 godina su u braku. Samo ću vam ispričati da se toliko zajedno smiju, podupiru, vole... Poslali su mi neki dan jedan selfie na kojem su zagrljeni, smiju se, bili su u šetnji i to su poslali mojoj sestri i meni. Trebam li išta više opisati? Divni su. Vole mene i moju sestru, velik su nam oslonac i zato što sam tako odrastala, ne pristajem ni na što manje od toga. Svima bih to poželjela.