HELENA MINIĆ MATANIĆ

'Nikad u životu nisam bila neozbiljnija!'

30.03.2015 u 11:56

Bionic
Reading

Naša slavna glumica trenutačno iščekuje rođenje svog prvog djeteta - djevojčice kojoj je sa suprugom već odabrala ime

Zaljubljena i sretna, glumica Helena Minić za tportal je ispričala sve o slatkom iščekivanju svoje prve djevojčice koju će ona i suprug Dalibor Matanić dobiti ovog ljeta.

Jeste li još uvijek poslovno aktivni? Koji su vam trenutni životni prioriteti?
Nisam poslovno aktivna i od početka trudnoće u potpunosti sam posvećena drugom stanju. Jedini prioritet mi je trenutno ono što si svaka majka želi - da se dijete rodi živo i zdravo. Zanimljivo je to kako sve ono zbog čega sam se do sada živcirala postaje posve nebitno i pada u drugi plan, ako ne i zadnji.

Prošla godina bila je 'vaša'. Među ostalim, dobili ste Nagradu hrvatskog glumišta. Što vam znače nagrade?
Mislim da ću 2014. svakako pamtiti po mnogo čemu (smijeh). Možda bi bilo neukusno baš sada nabrajati sve što mi se događalo, ali svakako jedna od stvari je i Nagrada hrvatskog glumišta koja me jako razveselila zbog više razloga. Jedan od njih je svakako priznanje struke, a drugi to što je nagrada otišla i čulo se za prekrasno kazalište u centru Pule, a ime mu je Istarsko narodno kazalište.

Koji vam je glumački zadatak bio najteži?
Zapravo ne bih rekla najteži. Prije bih rekla da mi je svaka uloga izazovna na svoj način. Nekada taj izazov zna biti pun prepreka koje uvijek prihvaćam s veseljem i znatiželjom te znam da ću na kraju, ako savladam sve te prepreke, napredovati i u glumačkom i u ljudskom smislu.

Postoji li uloga koju si priželjkujete?
Postojala je... Najvažnija uloga u životu koju sam priželjkivala je uloga majke, za koju se sada 'pripremam', ako se za to možeš ikako pripremiti osim prepustiti se i slušati svoj unutarnji majčinski instinkt.

Ušli ste u drugo tromjesečje trudnoće. Kako je podnosite? Kakva vam je trudnoća?
Prvih nekoliko mjeseci imala sam mučnine i to ne jutarnje, već večernje; hormoni su me 'bacali' na sve strane, ali kad znaš zašto ti je tako, nijedne sekunde nije mi bilo teško. Sada sam super, s povremenim turbulencijama hormona. (smijeh) Koliko puta sam se do sada već nasmijala, mislim da to sve govori.

Imate li neke posebne trudničke želje kad je riječ o hrani?
Nemam nikakvih posebnih želja, ni što se hrane tiče ni što se tiče bilo čega drugoga.

Neke vaše kolegice glumice su se relativno brzo vratile na posao nakon trudnoće. Kakvi su vaši planovi i stav o tome?
Na to pitanje zaista u ovom trenutku ne mogu i ne znam odgovoriti... To je užasno individualna stvar i to ću znati tek kada rodim. U svakom slučaju, vratila se odmah ili ne, na prvom mjestu bit će mi naravno dijete. Zato o povratku sada uopće ne mogu razmišljati niti to želim.

Koliko vas je brak promijenio? Jeste li se 'uozbiljili'?
Uozbiljila? Mislim da nikad neozbiljnija nisam bila - u onom najljepšem smislu. Što može ozbiljno napisati žena okupana ljubavlju?

Tko ima glavnu riječ u vašem braku?
Kod nas nema toga. Nema raspodjela uloga na glavne i sporedne.

Ana Maras i Iva Visković također su u drugom stanju. Izmjenjujete li savjete?
Izmjenjujemo, ali ništa previše, jer na kraju shvatiš da je svaka trudnoća priča za sebe. Ali s Ivanom Roščić koja je nedavno rodila i Ivom sam proćakulala malo. Ipak su one nekoliko mjeseci ispred mene.

Kako ste reagirali kad ste saznali da nosite curicu?
Bili smo presretni. Ali i dalje ponavljam, najbitnije nam je da je beba živa i zdrava!

Jeste li već odabrali ime svojoj djevojčici?
Imamo ga, ali ga ne želimo otkrivati! Ipak je cijeli ovaj period toliko intiman i svet da mi je teško javno govoriti o tome.

Kuhanje vam je, izjavili ste, antistres terapija. Nekad ste bili makrobiotičarka. Kako se danas hranite i što najviše volite kuhati?
Obožavam kuhati! Rekla bih da nekoliko zadnjih godina preferiram mediteransku kuhinju, znači ribu, meso, povrće, maslinovo ulje, vino... a u ovom razdoblju jedem i kuham ono od čega mi nije muka. A što je to? Ovisi iz dana u dan.