ŽESTOKO POJAČANJE

Exit sprema gitarsku ludnicu na tvrđavi!

27.02.2017 u 15:27

Bionic
Reading

EXIT festival dobio je nova, žestoka pojačanja za ovogodišnji festival koji će se održati od 6. do 9. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi

Spoj melodičnog i tvrdog zvuka čut će se s treće najveće pozornice festivala, Fusiona, jer stiže legendarni sastav The Damned koji će donijeti svoju prepoznatljivu punk atmosferu, a čuvena pozornica EXIT festivala posvećena ekstremnom zvuku, Explosive, i ove godine bit će epicentar zemljotresa koji će izazvati najnovija objavljena imena metal, punk i hardcore scene! Furiozni line-up predvodit će legendarni pankeri Angelic Upstarts! Njima se pridružuje i kultno ime ekstremne industrial dark metal scene, švicarski Samael. Oni će predvoditi eksplozivni program ove pozornice uz već najavljene sastave The Black Dahlia Murder, Discharge i Destruction.

Jedni od začetnika punk scene, britanski veterani The Damned proslavit će ove godine na Exitu 40 godina svog prvog albuma 'Damned Damned Damned' koji je ujedno i prvi izdani britanski punk album! Upečatljivim vampirskim izgledom frontmena Davida Vaniana, koji je inspirirao rađanje gotik mode, kao i njihovim inovativnim pristupom, osigurali su svoje mjesto u povijesti glazbe, a ove godine izdat će novi album na kojem fanove očekuje i njihov poznati zvuk, ali i novine, čime utvrđuju svoju reputaciju neumornih inovatora!

U četvrtak će na Explosive pozornici uz jedinstveni rumunjski sastava Dordeduh koji će donijeti svoj unikatni spoj zvukova Transilvanije i black metala, nastupiti i bend koji je iz korijena izmijenio metal zvuk i odveo ga u do tada neistražene dimenzije eksperimentalnih sloboda. Samael je od samog starta hrabro koračao modernim stvaralačkim stazama i udario jake temelje na kojima su se kasnije izgradili mnogi novi pravci i stilovi, a njima će se u pridružiti i domaći dvojac Superhammer.

Francuski hardcore metalci In Other Climes predstavit će se publici Exita druge večeri festivala i dokazati zašto se njihovi nastupi uživo, prožeti furioznom energijom, još dugo prepričavaju! Večer će biti začinjeno i punkom, jer stiže i osječki hardcore punk bend Debeli precjednik koji već 22 godine prži u regiji, kao i beogradski punk rockeri Doghouse koji se vraćaju na EXIT nakon nekoliko godina, spremni za još jednu eksplozivnu svirku! Novosadski punk trash bend Lazarath i zagrebački hardcore sastav Sentence izdali su krajem prošle godine zajednički album, a i jedni i drugi će svojim nastupima zatresti zidove oko Explosive pozornice svojim žestokim zvukom! Večer će zaokružiti Darko koji će prvi put donijeti svoj skate punk zvuk u ove krajeve!

Subotu na Tvrđavi predstavljat će ultimativni punk doživljaj uz ikone ovog pravca Angelic Upstarts koji su se od samog starta isticali svojim anti-fašističkim stavovima i koji i dalje dominiraju scenom zahvaljujući svom jakom gitarskom zvuku. Istog dana na Explosiveu, kultni jugoslovenski pankeri KBO! Raspametit će publiku svojim jedinstvenim zvukom koji karakterizira odsustvo bas gitare u postavi, a britanski magovi hardcore punka Discharge predstavit će svoj novi album i starije pjesme koje su obrađivali bendovi Metallica i Anthrax! Među imenima koja će upotpuniti energičnu atmosferu treće večeri festivala bit će i meksički punk bend Acidez, sastav White Christ koji će donijeti svoju divlju i nezadrživo energičnu verziju hardcore punka, sve popularniji britanski poetični pankeri Wonk Unit i domaći oi! punk bend Fiskalni račun!

Najžešći provod posljednje večeri festivala osigurat će jedan od najjačih death metal sastava u posljednjih nekoliko godina The Black Dahlia Murder, kao i nova najavljena imena koja će protutnjati kroz Tvrđavu, među kojima su new wave thrash metalci Chronosphere, domaći mladi bend Quasarborn koji je za kratko vrijeme svojim metal zvukom privukao veliku pažnju i jagodinski Decrepancy koji će doneti ukus oldschool death metala! Utemeljitelji europskog thrash metal zvuka Destruction i mladi sastav Full Of Hell, koji vraća grindcore na glazbenu scenu, upotpunit će žestoki program posljednje večeri EXIT festivala!

U prodaji ulaznice za veliko EXIT Leto ljubavi 2017!

EXIT tim ove godine spaja čak četiri festivala u regiji u jedinstveno EXIT Ljeto ljubavi 2017. Prvi u nizu je Sea Star, koji će se 26. i 27. svibnja održati u gradu Umagu, sljedeći je Revolution festival u Temišvaru, 2. i 3. lipnja, a odmah nakon EXIT festivala, od 6. do 9. srpnja, slijedi četvrto izdanje Sea Dance festivala od 13. do 15. srpnja! Ulaznice za EXIT po promotivnoj cijeni od 439 kn dostupne su na svim prodajnim mjestima EXIT festivala. U prodaji su i posebno skrojeni turistički paketi za Sea Star, Sea Dance i EXIT festivale, po cijeni već od 59 € putem stranice www.exittrip.org.