UTRKA ZA GLAZBENU NAGRADU

Oliver i Gibonni ugrabili najviše nominacija za Porin

16.02.2017 u 14:12

  • +5

Svečano proglašenje nominacija za 24. glazbenu nagradu Porin

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Bionic
Reading

Na svečanoj ceremoniji u zagrebačkom Matis Absolut Loungeu proglašeni su finalisti 24. izdanja glazbene nagrade Porin. Stručno tijelo najbolje izvođače i skladbe biralo je u 33 kategorija

Prema glasovima struke očekivano je najviše nominacija osvojio je album 'Familija Olivera i Gibonnija. Od 12 nominacija, njih pet, Oliver i Gibonni osvojili su za Album godine, Album pop glazbe, Najbolju vokalnu suradnju za pjesmu 'Sreća', produkciju i snimku dok je skladba Gdje to piše? koju izvodi Oliver Dragojević osvojila četiri nominacije, a skladba Udica, u izvedbi Gibonnija, tri. Slijedi ih Matija Dedić s pet nominacija koliko je u kategorijama klasične glazbe osvojio i Cantus Ansambl za album 'Cantus live(s) - 15 godina Cantus Ansambla'. Po četiri nominacije dobili su Detour, Elemental, Mia Dimšić, Zagrebačka filharmonija i dirigent Pavle Dešpalj te Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a

Riječki rokeri Let 3 imaju tri nominacije kao i Bow VS Plectrum, a album Leta 3 'Angela Merkel...' nominiran je i u kategoriji za album godine gdje su mu konkurencija Detour, Oliver & Gibonni, Elemental i Sara Renar. Renar je ujedno osvojila dvije nominacije za album 'Tišina', a isto toliko dobili su Massimo, Igor Geržina, Parni Valjak, Damir Kedžo i Antonela Doko, koja je između ostalog nominirana za najbolju žensku vokalnu izvedbu kao i za najboljeg novog izvođača gdje joj konkuriraju Mario Petreković i Zrinka Posavec. U kategoriji najboljeg albuma zabavne glazbe nominacije su dobili Tereza Kesovija Hrvoje Hegedušić i Jelena Rozga, a Jacques Houdek ove je godine nominaciju dobio za najbolji album tamburaške glazbe 'Tko je, srce, u te dirn'o?'.

Proglašenje nominacija je čitalo tridesetak prezentera, a pobjednici u svakoj od 33 kategorije bit će poznati na dodjeli nagrada 17. ožujka u splitskoj Spaladium Areni. Tko će osvojiti prestižnu statuu, odlučit će se u drugom krugu glasanja kada će stručno tijelo izabrati najbolje od najboljih.

Organizatori očekuju da će dodjela Porina, oživjeti proljetnu turističku sezonu u Splitu, a događanja u sklopu manifestacije upotpuniti društveni život gradu domaćinu.