PRVI PUT U HRVATSKOJ

Kasabian novi headlineri INmusic festivala

23.01.2017 u 19:30

Bionic
Reading

Britanski rokeri Kasabian novi su headlineri 12. po redu INmusic festivala koji će se održati na otocima zagrebačkog jarunskog jezera od 19. do 21. lipnja, izvijestili su organizatori festivala

Žestoka četvorka iz Leicestera će prvi put nastupiti u Hrvatskoj. Iako su pjesme započeli snimati još kasnih devedesetih, njihov debitantski album "Kasabian" izašao je tek 2004.

"Kasabian" je naišao na vrlo pozitivne kritike i odmah privukao pažnju publike. Ogroman uspjeh donio im je njihov drugi album "Empire", snimljen 2006., koji je debitirao na prvom mjestu britanske ljestvice. Uslijedio je "West Ryder Pauper Lunatic Asylum", koji je također debitirao na prvom mjestu britanske ljestvice, a 2009. zaradio i nominaciju za prestižnu nagradu Mercury.

Već iduće godine Kasabian su osvojili Brit Award kao najbolji britanski sastav. Uslijedili su albumi "Velociraptor" 2012. godine i "48:13" 2014. godine, oba odlično prihvaćena kod kritičara i publike, a nestrpljivo se iščekuje i njihov šesti studijski uradak koji će svjetlo dana ugledati ove godine.

Kasabian iza sebe imaju brojne turneje, rasprodane stadionske nastupe i cijeli niz hvaljenih festivalskih nastupa (Reading, Leeds, Isle of Wight, T in the Park, Rock Wercheter), ali posebno se ističe njihov headline nastup na kultnom Glastonburyju 2014., koji je po mnogima bio i najbolji nastup te godine.

Za nadolazeće dvanaesto izdanje INmusic festivala, osim Kasabiana, do sada su najavljeni Arcade Fire, Alt-J, Michael Kiwanuka i Repetitor.