PONOVO NA SCENI

Davorin Bogović poručuje: Ja sam tu

20.01.2017 u 21:38

Bionic
Reading

Prvi pjevač Prljavog kazališta Davorin Bogović ponovno izlazi na glazbenu scenu, ovaj put s ljubavnom baladom u iskonskom punk stilu, a ona svojom iskrenošću podsjeća na pjesme Iggyja Popa iz njegove zrelije faze, redom sve hitove ne samo u alternativnim krugovima

Hrvatski Iggy Pop, prvi pjevač Prljavog kazališta i već više desetljeća vrlo uspješan samostalni autor i pjevač Davorin Bogović ponovno izlazi na glazbenu scenu, ovaj put s ljubavnom baladom u iskonskom punk stilu, a koja svojom iskrenošću podsjeća upravo na pjesme Iggyja Popa iz njegove zrelije faze, redom sve hitove ne samo u alternativnim krugovima.

Da bi se isto moglo dogoditi i s ovim singlom, pobrinuli su se autori pjesme, Mario Domazet i Ernest Vinković, koji su napisali glazbu, Emanuel Vlačić kao autor teksta te Zvonimir Domazet koji ju je aranžirao. Ovo je prva suradnja Bogovića i spomenutih autora, a sudeći po krajnjom rezultatu, sigurno ne i posljednja.

Davorin Bogović je poznat i kao prvi pjevač Prljavog kazališta iz vremena dok je bend njegovao punk novovalni izričaj, da bi nakon odlaska postao glazbeni urednik na Radiju 101, surađivao s brojnim glazbenicima, a vrlo brzo je osnovao i bend Davorin i Bogovići, s kojim i danas svira. Zadnji album 'Mijene' izdan početkom 2015. odlično je primljen i kod kritike i kod slušatelja.

Davorin Bogović - 'Ja sam tu'