EXIT FESTIVAL 2017.

Liam Gallagher, Paul Kalkbrenner i Hardwell prve zvijezde Exita

18.01.2017 u 15:48

Bionic
Reading

Jedan od najnagrađivanijih glazbenika svih vremena, osnivač i pjevač grupe Oasis, Liam Gallagher, otvorit će Exit festival u četvrtak, 6. srpnja

Liam je uz Oasis osvojio čak 37 najprestižnijih glazbenih nagrada, a ovaj mančesterski bend, koji su mediji prozvali nasljednicima Beatlesa, a za samo tri godine je stigao od svog prvog do najvećeg rock koncerta u britanskoj povijesti. U poznatoj anketi magazina Q iz 2010. godine, publika je Liama proglasila za najvećeg frontmena svih vremena, ispred ostalih velikih rock zvijezda kao što su Freddie Mercury, Jim Morisson, Robert Plant i John Lennon! Njegov nastup na Exitu bit će poseban, jer će osim hitova Oasisa, Liam predstaviti i svoj prvi solo album koji su mediji već proglasili za jedan od najočekivanijih u 2017. godini, a čak je i Robbie Williams, poslije medijskih prepucavanja sa Liamom u 90-im, tim povodom izjavio: 'Liam je glas generacije i soundtrack naših života. Želim mu da snimi stvarno dobar album i vjerujem da će briljirati'.

Iste noći kad i Liam, još jedan glazbenik koji puni stadione dolazi na Exit, ali na impozantnu Dance Arenu! Njemački techno producent Paul Kalkbrenner nedavno je nastupio pred pola milijuna ljudi ispred Brandenburških vrata, potvrdivši status jedne od najvećih zvijezda današnjice. Liam i Paul obilježit će otvaranje festivala, ali završni, veliki tulum na glavnoj pozornici napravit će čovjek koji je poslednjih pet godina jedan od vodeća tri svjetska DJ-a, od čega prvoplasirani čak dve godine uzastopno - Hardwell! Na glavnu festivalsku pozornicu stiže i glas nove generacije, popularni 22-godišnji engleski kantautor Jake Bugg! On na Exit dolazi poslije tri albuma s vrha britanske liste i čak 17 singlova, uz nastupe na najvećim festivalima i NME nagradom za najboljeg solo izvođača. U četvrtak, 6. srpnja na ‘Main’ dolazi i trio koji predvodi Alan Walker, autor hitova ‘Faded’, ‘Alone’, ‘Sing Me to Sleep’ i drugih koji u zbroju dostižu dve milijarde YouTube pregleda, dok će treće večeri, 8. srpnja, nastupiti i popularna hip-hop i dubstep grupa Foreign Beggars!

Exir 2017 - Prvi objavljeni izvođači:

Subota na Areni uvijek predstavlja najveće hitmakere, a prvi u nizu je Duke Dumont, čiji su ljetne himne ‘Ocean Drive’ i ‘I Got You’ osvojile prva mjesta top lista uz nominaciju za Grammy! Ove godine stiže i Robin Schulz, i to s ‘Shed A Light’, novim hitom od prošlog ljeta kada ga je iznenadna bolest spriječila da doživi čaroliju Exit Dance Arene i podjeli a publikom neke od najvećih hitova prethodnih godina – ‘Sugar’, ‘Prayer in the C’, ‘Headlights’ i druge! Njima će se pridružiti i mlada francuska zvijezda Kungs, čiji je megahit ‘This Girl’ na ‘Shazam - Hall of Fame’ listi je iza sebe ostavio i hitove kao što su ‘Happy’ od Pharrella ili ‘Chandelier’ od Sie! Baš kao što se prošlog ljeta na Areni dogodio svojevrsni ‘Techno All Stars’, ove godine već u prvoj grupi izvođača događa se pravi ‘House All Stars’ jer osim Dumonta, dolaze i ostali, trenutno najtraženiji, predstavnici ovog žanra na planeti: Jamie Jones, Hot Since 82 i Black Coffee! Iste noći s Kalkbrennerom, o prizoru prepune Arene, koji svakog izvođača ostavlja bez riječi, ovog ljeta svedočit će još jedan Nijemac čiji je nastup uživo postao prava globalna senzacija - Recondite!

Žestoke gitare i ove godine isporučuje kultna metal, punk i hardcore scena EXIT festivala - Explosive! Čak sedam prvih bendova već je potvrdilo svoje nastupe, a ovu eksplozivnu grupu predvode čuveni njemački trash metalci Destruction, koji na EXIT festivalu nastupaju premijerno s novim albumom i istoimenom ‘Under Attack’ turnejom koja samo u prva dva mjeseca ove godine obilazi oko 30 gradova u Europi! I legendarni britanski hardcore punkeri Discharge, čije su pjesme obrađivali Metallica, Anthrax i Sepultura, vraćaju se na tvrđavu s novim albumom, ‘End of Days’, a iste noći s njima nastupit će njihovi meksički pandani Acidez! Posebno mjesto u programu zauzima detroitska senzacija i jedan od najznačajnijih death metal sastava nove generacije, The Black Dahlia Murder, headlineri najvećih metal festival. Na EXIT dolazi i američki grindcore bend u usponu Full of Hell, britanski skate-punkeri iz grupe Darko, te rumunjski black metal magovi Dordeduh, bend nastao iz kultnog Negura Bungeta!

Sa jednom kartom na četiri festivala Exit Leta ljubavi 2017!

Exit tim iduće godine spojit će čak četiri festivala u regiji u jedinstveno EXIT Leto ljubavi 2017. Prvi u nizu je Sea Star, novi festival u Istri koji će se 26. i 27. svibnja održati u gradu Umagu, a već su potvrđeni The Prodigy, Dubioza kolektiv i Urban&4. Sljedeći je Revolution festival u Temišvaru, 2. i 3. lipnja, a odmah nakon Exit festivala, od 6. do 9. srpnja, slijedi četvrto izdanje Sea Dance festivala od 13. do 15. srpnja! U akciji ‘1 karta = 4 festivala’, koja će zbog velikog broja molbi fanova biti produžena još do 30. siječnja, svi kupci ulaznice za EXIT po cijeni od 439 kn, na poklon dobivaju i ulaz na ostala tri festivala, uz registraciju putem sitea exitfest.org od 1. do 28. veljače!

Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mjestima Ticketshopa diljem Hrvatske, kao i na www.ticketshop.hr. Više informacija o ulaznicama na www.exitfest.org.