TEŠKA OPTUŽBA

Je li Gwen Stefani stvarno ukrala pjesmu?

15.01.2017 u 16:57

Bionic
Reading

Pjevač Richard Morrill iz grupe L. A. P. D. tvrdi da su Gwen Stefani i Pharrell ukrali riječi, ritam i melodiju njegove pjesme 'Who's Got My Lighter'

Gwen Stefani morat će na sud. Richard Morrill tužio ju je za povredu autorskih prava. Njena pjesma 'Spark the Fire' na kojoj je surađivala s Pharrellom, ima neke iste i vrlo slične riječi kao pjesma 'Who's Got My Lighter' grupe L. A. P. D., kao i sličan ritam i melodiju.

Da bi stvar bila još gora, Morrill tvrdi kako je 1998. godine pustio svoju pjesmu poznatoj pjevačici dok joj je radio frizuru (Richard Morrill vlasnik je frizerskog salona u Coloradu) te da joj je poklonio i CD s nezavršenom pjesmom jer joj se svidjela. Bend L. A. P. D. izdao je konačnu verziju pjesme tek 2009. godine. 'Spark the Fire' izdana je 2014. godine.


Morrill zbog povrede autorskih prava traži dio od 25 milijuna dolara koliko je procijenio da je Gwen Stefani zaradila od pjesme 'Spark the Fire'. Tužio je Gwen Stefani, Pharrella i Interscope Records.

Ovo nije prvi put da se Pharrell našao na meti zbog povrede autorskih prava. Nasljednici Marvina Gayea uspješno su ga tužili za pjesmu 'Blurred Lines' koja je plagirana od pjesme 'Got to Give It Up'. Pharrell i Robin Thicke morali su platiti nešto više od sedam milijuna dolara.