SOLISTIČKI KONCERT

Makedonska glazbena diva Kaliopi 13.2. u Tvornici kulture

12.01.2017 u 09:48

Bionic
Reading

Makedonska glazbena diva Kaliopi održat će 13. veljače 2017. svoj prvi veliki solistički koncert u Zagrebu, u Tvornici kulture, s početkom u 20 sati!

Uz aktualni singl 'Rođendan' i nedavni hit 'Kesteni', Kaliopi će tijekom predstojećeg koncerta svoje hrvatske fanove provesti kroz mnogobrojne hitove koji su obilježili njezinu blistavu i regionalnu karijeru. Uz kultne pjesme poput 'Rođeni' (Bato) i 'Kofer ljubavi', pa sve do 'Crno i belo', 'Melem', 'Mrvica', 'Poželi', 'Vučica', 'Dona', 'Ljubičice', 'Probudi me', 'Ti', 'Od sebe ne odustajem' i 'Crne ruže' predstojeći koncert pružit će opsežan presjek karijere pjevačice koju nazivaju najmoćnijim i najupečatljivjim ženskim vokalom regije.

'Posebno se radujem zagrebačkom koncertu i činjenici da upravo iz Zagreba kreće moja nova koncertna turneja koja će odmah nakon koncerta u Tvornici kulture obuhvatiti i pet koncerata u susjednoj Bosni i Hercegovini. Datum je znakovit i osobno mi je drag, a svi koji žele otkriti zašto, neka mi se te večeri pridruže u Tvornici kulture. Moji dragi fanovi itekako dobro znaju što na mome koncertu mogu očekivati – svaki moj koncert od samog početka prerasta u mjesto na kojem se uz moje pjesme slavi život i svatko može biti svoj. Tako će biti i u Zagrebu!' istaknula je Kaliopi koja ovih dana promovira svoj najnoviji singl i pripadajući video spot 'Rođendan' na domaćim televizijama i radijskim postajama.

U svojoj dugoj i plodnoj karijeri, Kaliopi je postavila visoke standarde u vokalnoj interpretaciji, ali i autorstvu pjesma. Kaliopi je naime i autorica svojih brojnih hitova te je i time utisnula trajni pečat na glazbenom nebu Makedonije, ali i regije. Kaliopi je do sada objavila 13 studijskih albuma, preko 50 hit singlova, održala brojne koncerte i nastupe, a kao vrsna vokalistica primila je brojne nagrade i priznanja, od velike Estradne nagrade Jugoslavije, do nagrada na brojnim velikim festivalima u Makedoniji i drugim susjednim državama. Ponajviše glazbenih nagrada primila je u kategorijama za najbolji ženski vokal, za album godine, hit godine, koncert godine il pak za glazbeni i estradni doprinos. Ne smijemo zaboraviti ni njezina velika humanitarna i društvena priznanja, kao što je počasna nagrada 'Majka Tereza' koju je Kaliopi primila, a imenovana je i Ambasadorom makedonske ekonomije u svijetu te Počasnim ambasadorom UNHCR-a za Makedoniju.

Tijekom posljednjih godina, Kaliopi je ponovno udružila kreativno-glazbene snage s producentom Romeom Grillom s kojim je osamdesetih stvarala svoje prve hitove, pa tako svi njezini aktualni hitovi nastaju u 'glazbenoj radionici' Grilla i Kaliopi, pri čemu Grill najčešće potpisuje glazbu, aranžman i produkciju, a Kaliopi piše tekstove pjesama.

Koncert koji Kaliopi priprema u zagrebačkoj Tvornici kulture, u produkciji Tomislava Kašljevića, specifičan je po činjenici da će Kaliopi upravo 13. veljače zaista po prvi put održati samostalni koncert u hrvatskoj metropoli, pa ne čudi da već sada za njezin nastup vlada veliki interes!

Ulaznice za koncert Kaliopi u zagrebačkoj Tvornici kuture mogu se u pretprodaji kupiti na blagajni Tvornice kulture i u prodajnoj mreži Eventima!