IZNENADA U 53. GODINI

Odlazak britanske glazbene legende: Umro je George Michael

26.12.2016 u 00:58

  • +12

George Michael

Izvor: Reuters / Autor: Stefan Wermuth

Bionic
Reading

Britanski pjevač George Michael umro je u svojem domu u Oxforshireu u 53. godini jučer na Božić, objavili su u nedjelju britanski mediji. Pronašao ga je njegov bivši menadžer Michael Lippman, a po njegovim riječima, uzrok smrti je zatajenje srca. Michael je i prije pet godina zamalo ummro kad je dobio jaku upalu pluća, liječnici su ga jedva spasili. Posljednji put u javnosti je viđen u rujnu u jednom londonskom restoranu

Pop superstar koji je u karijeri prodao 100 milijuna nosača zvuka, umro je mirno, a u njegovoj smrti nema sumnjivih okolnosti, potvrđeno je iz policijskih izvora.

'S velikom tugom potvrđujemo da je naš voljeni sin, brat i prijatelj George preminuo mirno u svojem domu tijekom božićnog razdoblja. Njegova obitelj moli za poštivanje privatnosti u ovim emocionalno teškim trenucima', objavio je pjevačev publicist. Vijest o smrti prvi je objavio njegov bivši menadžer Michael Lippmnan koji ga je jučer na Božić posjetio u njegovu domu. Prema njegovim riječima, britanski pjevač umro je od zatajenja srca.

Blizu smrti bio je 2011. godine kad je završio u bečkoj bolnici zbog jake upale pluća. Oparavak je dugo trajao, a njegov liječnik kasnije je izjavio za medije kako je pjevač bio u vrlo kritičnom stanju te nisu znali hoće li preživjeti.



George Michael
, pravim imenom Georgios Kyriakos Panayiotou, rođen je u Londonu, a na glazbenu scenu probio se kao član dua Wham! (s Andrewom Ridgeleyem), čiji su singlovi i prvi album poharali top liste 1983. godine. S drugim albumom osvojili su i SAD, pri čemu je hit 'Wake Me Up Before You Go-GO' bio prvi na ljestvicama Britanije i SAD-a, a 'Careless Whisper' u čak 25 zemalja.

U solo karijeru krenuo je 1987. izdavši album 'Faith', koji se u svijetu prodao u 20 milijuna kopija. Ukupno je zabilježio sedam pjesama na broju jedan na britanskoj top-listi i osam na broju jedan Billboardove liste u SAD-u.

U tridesetogodišnjoj karijeri osvojio je brojne glazbene nagrade - tri Brit Awardsa, četiri MTV Video Music Awardsa, tri American Musical Awards i dva Grammyja.

Michaelova smrt još je jedna u nizu smrti zvijezda koje su se dogodile u, za ljubitelje glazbe, nesretnoj 2016. godini. Ove godine napustili su nas i David Bowie, Leonard Cohen, Prince, Glen Frey, sir George Martin, Keith Emerson i Greg Lake.

‘Be good to yourself, because nobody else has the power to make you happy...’

A photo posted by George Michael (@georgemofficial) on

On this day in 1984 George achieved his first solo #1 in the UK with ‘Careless Whisper’! #tbt

A photo posted by George Michael (@georgemofficial) on

Happy Sunday, Lovelies! ??

A photo posted by George Michael (@georgemofficial) on

George and @eltonjohn #TBT

A photo posted by George Michael (@georgemofficial) on