KONCERT U MOČVARI

Glazbenici udružili snage za oporavak kolege

12.12.2016 u 16:55

Bionic
Reading

'Sviramo za Igija' naziv je humanitarne akcije koja okuplja rock bendove, prijatelje priznatog hrvatskog violinista kojem treba pomoć za rehabilitaciju nakon teže bolesti

Cinkuši su okupili svoje kolege i prijatelje s namjerom združenog muziciranja i prikupljanja novčanih sredstava za pomoć Igoru Bariću koji se trenutno oporavlja od posljedica moždanog udara. Tako će se velika družina Hladnog piva, Picksiebnera i Cinkuša okupiti u srijedu 28. prosinca u klubu Močvara i zasvirati za svog kolegu.

Igor Barić, popularni Igi, voljeni je član glazbene družine Cinkuši, kao i dugogodišnji violinist Ansambla narodnih plesova i pjesama Lado. Surađivao je i s Hladnim pivom, Vješticama, Aylluom, Tetom Lizom, Jegedušima, Zagrebačkim muzikašima i Harmerima te bio sudionik brojnih koncerata i albuma. Prošao je velik dio svijeta svirajući violinu, gajde i flautu, dajući svoj obol autorskom pristupu po kojemu su Cinkuši prepoznatljivi.

'Picksiebner i Cinkuši već godinama druguju i podržavaju se, a spojio ih je svjetonazor, pa je bilo logično da se odmah da podrška i pomogne našem članu ekipe', poručili su Picksiebneri.

Frontmen Hladnog piva Mile Kekin pozvao je sve da dođu u Močvaru 28. prosinca: 'Igora poznajemo petnaestak godina, a svirao nam je na nekoliko albuma, družili smo se i po svadbama, rođendanima i radi druženja samog. Cinkuši su po našem mišljenju jedan od najoriginalnijih bendova u ovom dijelu svijeta i ovom akcijom želimo pomoći našem zajedničkom frendu. Dođite u Močvaru u što većem broju. Uživat ćete u vrhunskoj svirci, mrdnuti dupe i istovremeno učiniti dobro djelo.'