NA RADOST FANOVA

Guns 'n' Roses najavili pohod po Europi

06.12.2016 u 19:07

Bionic
Reading

Guns 'n' Roses, hardrokerska skupina iz Los Angelesa razveselit će u 2017. Europu nizom od 18 koncerata na stadionima, od kojih će prvi biti u Dublinu 27. svibnja, najavili su njihovi promotori

U ponedjeljak je najavljeno da će osim koncerata u Europi, skupina održati i veliki spektakl u Tel Avivu 15. srpnja, a ljeti će drugu godinu zaredom održati niz koncerata na stadionima diljem Sjedinjenih Država i Kanade.

Pjevač Guns 'n' Rosesa Axl Rose i gitarist Slash ponovno su se našli ove godine prvi put nakon 1993. i oživjeli suradnju koja je tu skupinu učinila jednom od najuspješnijih u povijesti rocka.

Skupina je ove godine održala niz koncerata u Sjevernoj i Latinskoj Americi, a turneja je završila u glavnom gradu Meksika.

Rose se ondje osvrnuo na izbor novog američkog predsjednika koji je meksičke useljenike obasuo nizom pogrda tijekom svoje izborne kampanje. Zato je Axl svoje fanove pozvao da ove godine na vrh božićnog drvca objese pinjatu s likom Donalda Trumpa. Riječ je o ukrasnoj papirnoj kugli punjenoj slatkišima i igračkama koju djeca s povezom preko očiju nemilosrdno tuku štapovima kako bi iz njih ispali.

Skupina u siječnju ponovno kreće na turneju tijekom koje će nastupiti u Japanu, Novom Zelandu, Australiji, Singapuru, Tajlandu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Njihov album 'Appetite for Destruction', svrstava se među najbolje debitantske albume svih vremena.

Nama najbliže bit će 10. lipnja u Imoli (Autodromo Enzo e Dino Ferrari) te 10. srpnja u Beču (Ernst Happel Stadion).