10. STUDENOG

The Joy Formidable prije Placeba u Zagrebu

25.10.2016 u 13:27

Bionic
Reading

Velška alt rock trojka The Joy Formidable nastupit će kao predgrupa Placebu u dvorani ‘Dražen Petrović’ 10. studenog.

The Joy Formidable oformili su 2007. Ritzy Bryan (gitara, vokal) i Rhydian Dafydd (bas) kojima se priključio Justin Stahley (bubnjevi). Već s debut EP-em ‘A Baloon Called Moaning’ došle su velike pohvale glazbenih medija poput NME-a i Pitchforka, ali i prva promjena u postavi – umjesto Stahleya za bubnjeve je sjeo Matthew James Thomas. Uz produkcijsku pomoć Richa Costeya, koji je radio s Muse, Foo Fightersima i Glasvegasom, bend je 2011. završio prvi puni album – ‘The Big Roar’. Sljedeće dvije godine The Joy Formidable su uglavnom proveli na turnejama i upravo tamo je nastalo drugo izdanje, hvaljeni ‘Wolf’s Law’.


Za potrebe snimanja trećeg albuma grupa se povukla na farmu Ritzyne obitelji, nadomak Molda u Walesu. ‘Hitch’ je objavljen 25. ožujka ove godine, a The Joy Formidable će ga premijerno predstaviti hrvatskoj publici 10. studenog u dvorani Dražena Petrovića.


Placebo, engleski alt-rock velikani, počeli su veliku svjetsku turneju kojom obilježavaju 20 godina postojanja. Prvi dio turneje Placebo dovodi u najveće dvorane po cijeloj Europi, a jedini nastup u našoj regiji grupa će održati u Zagrebu.

Placebo u Hrvatsku donosi najbolje iz svoje karijere, a u prilog tome ide i set lista s koncerata kojima su otpočeli sadašnju turneju. Fanovi iz cijele regije imat će priliku i čast čuti bezvremenske 'Pure Morning', 'Special Needs', 'Special K', 'Protect Me From What I Want', 'Without You I Am Nothing', 'The Bitter End', 'Twenty Years', '36 Degrees', 'For What It’s Worth', 'Slave To The Wage', 'Too Many Friends', 'Song To Say Goodbye', 'Loud Like Love', 'Space Monkey', 'Exit Wounds'. Tu su i neizostavne 'Teenage Angst', jedan od najranijih singlova, 'Nancy Boy' koju nisu svirali 10 godina, te 'Infra Red', kao i najnoviji singl 'Jesus’ Son', 'Devil In The Details' koju su zadnji put svirali 2010. godine, 'Lady Of The Flowers' koju su svirali 2003., te 'Lazarus'.

Ususret velikoj svjetskoj turneji Placebo su objavili kompilaciju naziva ‘A Place For Us To Dream’, kojom slave 20 godina na glazbenoj sceni.

Velika svjetska solo turneja kojom obilježavaju 20 godina od izdavanja sjajnog albuma prvijenca dovodi ih i u Zagreb na jedini nastup u regiji, a bit će to prilika čuti najbolje iz njihovog opusa.

Ulaznice
Tribina: pretprodaja 199 kn / na dan 220 kn
Parter: pretprodaja 249 kn / na dan 269 kn

Ulaznice pronađite na prodajnim mjestima sustava Eventim i na www.eventim.hr