KONCERTI U TVORNICI

Najveći postrokeri i noiseri današnjice u Zagrebu uz domaća pojačanja

20.10.2016 u 14:12

Bionic
Reading

Žedno uho zatvara svoju koncertnu sezonu gostovanjima dvaju ponajvećih bendova post-rock i noise glazbenog izričaja – Explosions in the Sky i Swans – u zagrebačkoj Tvornici. Evo što nas još očekuje na tim dvama koncertima

Dva su dana preostala do povratničkog koncerta vjerojatno najvećeg post-rock benda današnjice, a Explosions In The Sky su odabrali domaće glazbenike koji će im na koncertu 22. 10. u Tvornici Kulture pružiti potporu. Radi se o šibenskom mračno-ambijentalnom post punk bendu Diskodelija koji za sobom imaju dva hvaljena albuma, od kojih bi u travnju objavljeni 'Crvotočina' mogao poslužiti i kao svojevrsni soundtrack filma o nekad uspješnom industrijskom gradu koji je kolapsom industrije ušao u dvadesetgodišnje razdoblje apatije i bezperspektivnosti. Prije i nakon koncerta svoj će soundtrack zavrtiti naš stalni DJ Per Le Cler, također Šibenčanin.

U srijedu 26. 10. Swans će, ne samo odsvirati svoj zadnji koncert u Zagrebu, već će i zatvoriti ovogodišnje Žedno uho čije smo uvodne koncerte odslušali još u travnju. Uz već najavljenu sjajnu švedsku kantautoricu Annu Von Hausswolff na ovom će im se koncertu pridružiti i Dalstroy, trojac koji nam dolazi iz nekadašnje prijestolnice hrvatskog noise-rocka koja je zadnjih nekoliko godina postala i predvodnicom iseljavanja mladih ljudi iz ove zemlje, radi se naravno o Osijeku. Uz suptilnu upotrebu elektronike grupa čija su dva člana ponikla u kultnim Cog, oslikat će nam tako slavonsku stvarnost koja je istovremeno surova i lijepa, baš kao i njihova glazba.

Ulaznice po cijeni od 150 kn (na dan koncerta na ulazu kluba 180 kn) za 22. 10. i 120 kn (na dan koncerta na ulazu kluba 150 kn) za 26. 10. mogu se kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Rockmarku (Berislavićeva 13), Zagreb. A možete ih osvojiti i kod nas, prijavite li se na linkovima u nastavku.