NAGRADNJAČE

Vodimo vas na Explosions In The Sky

21.10.2016 u 16:57

Bionic
Reading

Četrnaest godina nakon premijernog, a punih dvanaest godina nakon drugog zagrebačkog koncerta, postrock senzacija Explosions In The Sky vraća se 22. listopada u Zagreb i otvara 17. Žedno uho festival u njegovom prvom jesenskom izdanju

Razloge velikog rasta popularnosti benda, koji je svirajući instrumentalnu rock glazbu u samom početku sebi postavio određene granice kad je u pitanju komercijalni doseg, zasigurno se može pronaći u njihovom angažmanu u američkoj filmskoj i televizijskoj produkciji, a presudnu ulogu u tome, u prvom redu među mladima, odigrao je popularni holivudski film 'Friday Night Lights'. Još je veći uspjeh 2013. ostvario kino hit 'Lone Survivor', i premda sama glazba koju su Explosions In The Sky skladali nije nagrađena Oscarom, zanimljivo je da su oba zlatna kipića koja je osvojio vezana uz zvuk ovog filma. Upravo je ta izloženost puno široj publici rezultirala daleko većom potražnjom i za njihovim regularnim studijskim izdanjima, a kojih su dosad nanizali sedam.

Upravo objavljeni sedmi po redu album 'The Wilderness' donosi i željno priželjkivanu nadogradnju njihovog prepoznatljivog zvuka, pa su tako uz diskretno korištenje elektronike te koketiranje sa shoegazeom i folkom stvorili prekrasnu cjelinu koju Pitchfork opisuje kao najbolji njihov album još od vremena 'The Earth Is Not a Cold Dead Place'.


Svoj treći zagrebački nastup održat će u sklopu 17. Žedno Uho festivala 22. listopada, a nastupit će u Tvornici kulture

Ulaznice se mogu kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Rockmarku (Berislavićeva 13) te putem internetskog servisa navedenih dućana.

Darujemo 2x1 ulaznicu za koncert Explosions in the Sky (subota, 22.10.) u Tvornici kulture, a dobitnici su Marko Basar i Dražen Šarec - Smolin.