ZABAVA OD 11 SATI DO ZORE

Glenn Jones, Cool Million i Carmichael na 2. Bol Soul Festivalu

30.09.2016 u 14:37

Bionic
Reading

Na drugom izdanje Bol Soul Festivala, u potpunosti posvećenog soulu, koje će se održati od 8. do 15. listopada u Bluesun hotelu Elaphusa u Bolu na Braču, nastupit će Glenn Jones, Cool Million i Carmichael Music Lover

Poput velikana soula od Sama Cookea, Arethe Franklin i Glenn Jones je započeo kao gospel pjevač u mladosti. Surađivao je s velikanima gospela 1970-ih kao što su James Cleveland i Mighty Clouds of Joy. Krajem sedamdesetih godina prošlog stoljeća privukao je pažnju R&B producenta Normana Connorsa koji već radio s Phyllisom Hymanom i Michaelom Hendersonom.

Nakon što je 1980. pjevao na ploči 'Take It To The Limit' Jones potpisuje ugovor s RCA Records u kojem je proveo četiri plodne glazbene godine, tijekom kojih je objavio 'I Am Somebody', 'Finesse' i 'Meet Me Halfway There', koje su tada bile hit u Velikoj Britaniji, kao i pjesmu 'Stay' koja je u obradi grupe Eternal kasnije dospjela na prvo mjesto službene top liste. Prije odlaska u Atlantic Records snimio je svoj prvi broj jedan soul hit 'Here I Go Again'. Na Bol Soul Festivalu ove godine će Glenn nastupiti dva puta tijekom s dva specijalna seta.

Pod utjecajem synth funka 1980-ih, i izvođača poput The S.O.S. Bans, Midnight Star i pod produkcijom Jimmyja Jama i Terrya Lewisa, Cool Million je europski dvojac koji tvrdi kako mu je misija 'odvesti soul natrag u budućnost'. Čine ga danski skladatelj i tekstopisac Frank Ryle i njemački producent Rob Hardt koje je radio s Chakom Khan i Keithom Sweat. Stalno surađuju s brojnim soul glazbenicima tako da je članstvo grupe Cool Million u konstantnoj metamorfozi. Objavili su do sad albume 'Going Out Tonight' i 'Back for More'.

Ljubav prema soulu Carmichael Music Lover je otkrio još u roditeljskom domu gdje su se stalno preslušavale ploče Al Greena, grupe Maze i Frenkie Beverly. Utjecaj spomenutih glazbenika doveli su do mekog i tečnog zvuka koji je Carmichaelov zaštitni znak. Objavljivanjem trećeg albuma 'All About Love' 2007. biva prepoznat na internacionalnoj soul sceni te nastupa po SAD-u, Japanu, Velikoj Britaniji i Njemačkoj. Album je u Japanu ponovno tiskan 2008. nakon što je dospio na drugo mjesto tamošnje Underground RnB top ljestvice.

Pozornice će biti raspoređene po raznim lokacijama u Bluesun hotelu Elaphusa kao i na plaži na kojima će, pored najavljenih glazbenika nastupati još tridesetak najpoznatijih soul/jazz/funk DJ-a iz Velike Britanije svaki dan tijekom festivala od 11 sati pa do zore.

Organizatori festivala su legendarni britanski DJ s dugim stažem u diskografskom gigantu EMI Records Ian Dewhirst i Carl Webster, utemeljitelj i vlasnik radija Starpoint, najutjecajnije svjetske radijske postaje kad je soul glazba u pitanju.