27. RUJNA

Chain Of Flowers predgrupa Nothingu u Tvornici kulture

26.09.2016 u 12:46

Bionic
Reading

Post-punk shoegaze bend Chain Of Flowers iz Cardiffa nastupit će kao predgrupa američkom bendu Nothing u Tvornici kulture 27. rujna

Chain Of Flowers iz Cardiffa je šesteročlani bend koji stvara sirove melodije s cijelim rasponom dubokih vokala, granično s histerijom. Posebnost grupe jest upravo u tome što u njoj pjeva više članova. Chain Of Flowers je 2015. objavio dugo očekivani istoimeni debitantski album koji u osam pjesama pokazuje teške shoegaze zvukove i post-punk. Bend veliku pažnju posvećuje pisanju i skladanju pjesama između euforičnih i sanjivih melodija.


Postavu benda Nothing čine Domenic Palermo, Brandon Setta, Kyle Kimball iz Let Down i Nick Basset iz Whirr, čineći uživo opasnu i fantastičnu skupinu energičnih glazbenika koji vole rock. Osnivač benda Nothing je Domenic Palermo, koji je prije toga bio član hardcore punk benda Horror Show. Nakon što je na dvije godine završio u zatvoru zbog napada nožem, Domenic se 2010. vratio glazbi i pokrenuta je priča Nothinga u sjevernoj Philadelphiji. Demo izdanje nazvano je 'Polshot', a ubrzo nakon objave Palermo je upoznao Brandona Setta, koji je njegovoj viziji benda dodao bogat zvuk i svjež pristup te je s njim Nothing objavio sljedeća dva EP-a, 'Suns And Lovers' izdan 2011. i hvaljeni 'Downward Years To Come' iz 2012. Nothing 2014. izdaje prvi dugosvirajući album 'Guilty Of Everything' koji se vrti oko Palermovog života u zatvoru. Album je dobio sjajne kritike svih glazbenih medija, kao što su Rolling Stone, NPR, Stereogum, SPIN, Noisey i The Fader, a bend pjeva o boli i iskupljenju i sve je to upakirano u distorziju. Nothing se otisnuo na turneju po Europi i Sjevernoj Americi kao prateći bend za Guilty i svirao na festivalima kao što su Osheaga, Roadburn, Firefly, Budweiser Made In America i SXSW.

Ovaj period je kratko trajao. U ljeto 2015. godine nakon intenzivne turneje Palermo je opljačkan u Oaklandu i jako ozlijeđen, a to ga je primoralo da radikalno razmisli o glazbi i životu te su odlučili uzeti pauzu od turneja. Upravo je to bila podloga za najnoviji album 'Tired Of Tomorrow', čiji su tekstovi puni straha, dosade, tjeskobnosti i bolesti. Kritika hvali novo izdanje koje odlikuje nihilistički pristup gitarama i rocku 90-ih upotpunjen bogatim melodijama.

Nothing na jedini nastup u regiji dolazi na krilima novog albuma 'Tired Of Tomorrow' i europske turneje.


Vrata Tvornice otvorit će se u utorak u 21 sat, Chain Of Flowers počinju u 21.30, a Nothing u 22.15.

Ulaznice
Ulaznice su u pretprodaji 60 kn, a na dan koncerta 80 kn.

Službena prodajna mjesta:
•Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
www.entrio.hr
•Aquarius CD shop - Branimir centar, Kneza Branimira 29, Zagreb
•Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb
•Atlas Arena centar, Ulica Vice Vukova 6, Zagreb
•Atlas, Teslina 7, Zagreb
•Atlas Westin, Izidora Kršnjavoga 1, Zagreb
•Atlas Zrinjevac, Zrinjevac 17, Zagreb
•Croatia Records, Bogovićeva ulica 5, Zagreb
•Dancing Bear, Gundulićeva ul. 7, Zagreb
•Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb
•Printaonica kod Bijelog čarobnjaka, Ilica 76, Zagreb
•Record Store, Tkalčićeva 34, Zagreb
•Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb

Organizator koncerta je Tvornica kulture.