NOVA SEZONA

Svečanim koncertom započela nova sezona Zagrebačke filharmonije

26.09.2016 u 11:45

Bionic
Reading

Zagrebačka filharmonija svečanim je koncertom otvorila novu sezonu 2016./2017

Čast solističkog nastupa na prvom koncertu u sezoni pripala je domaćem, iznimno nadarenom pijanistu Aljoši Juriniću, a sve pod dirigentskom palicom novog šefa dirigenta Zagrebačke filharmonije, Mo. Davida Danzmayra.

U svom pozdravnom obraćanju ravnatelj Zagrebačke filharmonije, Mirko Boch najavio je intenzivnu i programski novu i interesantnu sezonu u kojoj će Orkestar ugostiti brojne vrhunske umjetnike, renomirana umjetnička imena i prvoklasne glazbene izvedbe.

Posjetitelji su uživali u izvedbi djela hrvatskog skladatelja Borisa Papandopula Hommage a Sorkočević, izvedbama Straussovog Don Juana, Prokofjeveva 1. koncerta za klavir i orkestar (u interpretaciji Aljoše Jurinića) te 5. simfonijom Čajkovskoga.

Svečanom otvorenju nove sezone našeg najvećeg Orkestra prisustvovao je veliki broj ljudi iz društvenog i javnog života, prijatelji i suradnici Zagrebačke filharmonije.

Od sada svakog tjedna dođite i uživajte u koncertima Zagrebačke filharmonije, prepustite se glazbenoj čaroliji i vrhunskim glazbenim užicima, neka Vas ponese glazba uz program i bogatu glazbenu ponudu s potpisom Zagrebačke filharmonije.