U POREČU

Otvoren dvodnevni MTV Summerblast

19.08.2016 u 20:33

Bionic
Reading

MTV Summerblast, glazbeni festival koji povezuje glazbu, sunce i more uz najpoznatija svjetska imena dance i pop glazbene scene, svečano je otvoren u petak predvečer u porečkoj uvali Peškera koja će tijekom predstojeća dva dana biti 'najveći tulum na otvorenom'; a na kojemu posjetitelje i partijanere, osim poznatih svjetskih glazbenika poput Afrojacka, Stevea Aokija i Fedde Le Grand, očekuje i produkcija dosad neviđena na istarskim pozornicama

Prema informacijama organizatora tog glazbenog spektakla, za vrhunsko audiovizualno iskustvo pobrinuo se tim stručnjaka koji su za Poreč pripremili pozornicu veličine čak 300 kvadratnih metara, a koja je postavljenja tik uz more. Osim u veličanstvenoj kulisi porečkog starog grada, posjetitelji će uživati u raskošnoj scenografiji te u posebnim video i svjetlosnim efektima na više od 400 kvadratnih metara LED ekrana.

Ministar turizma u tehničkoj Vladi Anton Kliman, koji je nazočio otvaranju, izrazio je zadovoljstvo tim projektom ustvrdivši kako se time pokreće novo poglavlje hrvatske festivalske scene imajući u vidu najave organizatora da će idućih godina MTV Summerblast postati vodeći europski glazbeni festival na kojem će nastupati najveće svjetske zvijezde.

'Ovo je značajan turistički proizvod za Poreč, to je naša istarska Ultra. Nema sumnje da će Poreč kao turistička destinacija, zahvaljujući i ovom festivalu, dobiti još više na značaju i privući još veći broj turista, poglavito mladih', poručio je Kliman.

Predsjednik Uprave Atlasa, jedan od organizatora festivala, Tomislav Varga naglasio je kako posjetitelje, uz taj glazbeni spektakl, očekuje i besprijekorna usluga na samoj lokaciji.

'Cijeli megaevent popraćen je nizom dodatnih atraktivnih programa, a MTV boat party, MTV village, adrenalinski izleti dio su sadržaja koji će pridonijeti cjelokupnoj festivalskoj atmosferi. Veseli nas što ćemo ovim eventom zaokružiti uspješnu turističku sezonu u Istri i donijeti novi doživljaj za sve generacije', istaknuo je Varga dodavši kako je dobivanje licence za organizaciju MTV Europe festivala na minimalno tri godine 'logičan slijed, ali i poslovni iskorak'. Po njegovim riječima, dovođenjem renomiranog glazbenog brenda u Hrvatsku, Atlas otvara vrata potencijalnom broju od deset tisuća očekivanih posjetitelja iz regije i svijeta već u prvoj godini.

'Cijeli megaevent popraćen je nizom dodatnih, medijski atraktivnih događanja u Umagu, Bolu i Dubrovniku, a 2017. godine ova bi suradnja trebala biti okrunjena pravim spektaklom - dodjelom MTV-jevih glazbenih nagrada u Zagrebu', zaključio je predsjednik Uprave Atlasa Tomislav Varga.

Glavni izvođač prvog dana ovog spektakla, koji će se televizijski prenositi u 160 zemalja svijeta, je Afrojack, Grammyjem nagrađivani producent i DJ te jedno od najutjecajnijih imena današnje elektroničke dance-scene dok je zvijezda drugog dana Steve Aoki koji u proteklih pet godina ne silazi s ljestvice top 10 DJ-a, a popularnost mu potvrđuje podatak da se ubraja u top 5 DJ-eva koji ostvaruju najveću zaradu od svojih nastupa.

Time se pokreće novo poglavlje hrvatske festivalske scene, a prema najavama organizatora, u idućim godinama MTV Summerblast postat će vodeći europski glazbeni festival na kojem će nastupati najveće svjetske zvijezde.