HEAVY SPEKTAKL

Iron Maiden zapalio Split i poklonio se Slavenu Biliću

28.07.2016 u 18:39

  • +39

Iron Maiden u Splitu

Izvor: Cropix / Autor: Duje Klarić

Bionic
Reading

Kultni heavy metal bend Iron Maiden nastupio je u prepunoj Spaladium areni u sklopu turneje The Book of Souls. Osim što su i ovaj put žestokom svirkom oduševili hrvatsku i publiku koja je stigla iz regije, Maideni, kao poznati navijači West Hama, nisu zaboravili Slavena Bilića koji je upravo u Britaniji ostavio svoje najbolje nogometne dane, a s kojim su dobri prijatelji

Nakon koncerta na Poljudu 2008., fanovi u gradu pod Marjanom ponovno su došli na svoje. Iron Maiden počeo je svirku praktički bez minute zakašnjenja u 20.50 sati, a u dvorani ih je dočekalo preko 10 tisuća ljudi. Prije koncerta u garderobi nisu imali nikakvih posebnih zahtjeva, a nakon koncerta nisu se zadržavali nego su krenuli dalje na put.

Energično, kako samo oni znaju, krenuli od samog početka koncerta i tako nastavili tijekom dva sata koliko je trajao koncert. Publika je, očekivano, najbolje reagirala na njihove hitove starijeg datuma, no Maideni nisu propustili promovirati pjesme s novog albuma 'Book of Souls'.

Pjevač grupe Bruce Dickinson, baš kao i prethodnu večer kad su svirali u Trstu, nije zaobišao trenutnu političku situaciju.

'Ovdje ima ljudi iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Škotske, Engleske… I nitko neće umrijeti večeras. Ovaj koncert nema veze s politikom, to je nevažno. Ovo ima veze samo s muzikom, ljubavlju i pivom', poručio je publici.

Nije zaboravio spomenuti ni Slavena Bilića, na kojeg se osvrnuo riječima: 'Ukrali smo vam Slavena Bilića, oprostite.' Već je dobro poznato kako je trenutačni trener engleskog premijerligaša West Ham Uniteda za koji navijaju članovi banda veliki fan njihove glazbe. Iako je tata Maidena i njihov osnivač, bas gitarist Steve Harris prije dolaska u Split izjavio da bi htio da Slaven s njima zasvira na tom koncertu, ovaj put ga, za razliku od prethodnog koncerta na Poljudu, nije bilo.

#crotia #2008 #ironmaiden #slavenbilic

A photo posted by Dinçer Güleyin (@dincerguleyin) on

Slaven Bilić veliki je fan i prijatelj grupe Iron Maiden

Thank you Split! #IronMaiden #TheBookOfSoulsWorldTour #Croatia #Split

A photo posted by Iron Maiden (@ironmaiden) on

The Number Of The Beast! #IronMaiden #TheBookOfSoulsWorldTour #Croatia #Split

A photo posted by Iron Maiden (@ironmaiden) on

The Red And The Black! #IronMaiden #TheBookOfSoulsWorldTour #Croatia #Split

A photo posted by Iron Maiden (@ironmaiden) on

Are you ready Split?! #IronMaiden #TheBookOfSoulsWorldTour #Croatia #Split

A photo posted by Iron Maiden (@ironmaiden) on

Tonight! #IronMaiden #TheBookOfSoulsWorldTour #Croatia #Split

A photo posted by Iron Maiden (@ironmaiden) on