DOĐITE NA SZIGET

Najveći festival u regiji opet ruši rekorde

14.07.2016 u 11:32

Bionic
Reading

Prošlogodišnji festival Sziget srušio je sve rekorde posjećenosti s gotovo pola milijuna posjetitelja, a čini se kako će ovogodišnji privući i više ljudi. Datum je održavanja festivala između 10. i 17. kolovoza, a već je više od 95 posto sedmodnevnih ulaznica prodano, a petodnevne ulaznice i alternativne verzije kampa rasprodane su

Sziget Festival u Budimpešti ili Otok slobode, kako ga nazivaju, nosi nagradu za najbolji glazbeni program u Europi u 2015., što je samo jedan od pokazatelja posebnosti festivala. Osim što se može pohvaliti najboljim lineupom na ovim prostorima, ovaj multikulturalni festival nudi nešto puno više od glazbe.

Festival pridodaje važnost kulturološkom razvoju ne samo glazbe, već i drugih umjetnosti; pa tako posjetitelji mogu uživati u svakodnevnom uličnom kazalištu, plesu, crtanju, kiparstvu ili radionicama u tradicionalnom mađarskom selu. Možete se okušati u sportskim natjecanjima ili društvenim igrama, okusiti kuhinje diljem svijeta, pokušati napraviti tradicionalno mađarsko jelo, skakati bungee jump ili odmarati na plaži Sziget. Festival nudi tjedan dana zabave i osjećaja slobode.

Popis svih izvođača je objavljen te je dostupan na službenim stranicama festivala, a mi izdvajamo samo neke: Sziget ponosno objavljuje kao headlinera jednu od najuspješnijih i najpopularnijih zvijezda današnjice – Rihannu, koja će predstaviti svoj novi album 'Anti' u sklopu svjetske turneje, zatim australska kantautorica SIA, koja se može pohvaliti ne samo uspjehom svojeg albuma, već i pjesama koje je napisala za druge izvođače, poput Rihanne, Christine Aguilere te Davida Guette, koji je i sam jedan od izvođača na festivalu. Možete vidjeti i mlade britanske izvođače Years & Years i Jess Glynne te bend Bastille, najpoznatiji po svojem hitu 'Pompeii'. Festivalu se pridružuju i dva poznata i uspješna nizozemska DJ-a, Nicki Ro mero i Hardwell. Tu su i bend The Lumineers poznat po svojim hitovima 'Stubborn Love' i 'Hey Ho', veseli i energični zvuci benda Manu Chao, Muse, SUM 41 i mnogi drugi...

Požurite po svoje ulaznice jer ih je ostalo još jako malo. Atmosferu s prošlogodišnjeg izdanja festivala možete pogledati u nastavku.

Vidimo se na festivalu!