ZAGREB CLASSIC FESTIVAL

Koncert Zagrebačke filharmonije na Tomislavcu

29.06.2016 u 13:26

Bionic
Reading

Zagrebačka filharmonija održat će koncert u srijedu, 29. lipnja na zagrebačkom Tomislavcu u sklopu Zagreb Classic Festivala. Ulaz je slobodan i svi su dobrodošli uživati u glazbi na travi

Zagreb prvi put ima svoj festival klasične glazbe na otvorenom. Ljeto se vratilo u grad, a s njim i vrijeme koncerata na otvorenom. Službena sjedala u koncertnim dvoranama zamijenio je neslužbeni i opušteni zeleni proplanak i dekica na prekrasnom, tek renoviranom zagrebačkom Tomislavcu. Grad Zagreb i zagrebačke kulturne glazbene ustanove ujedinile su se u misiji širenja kulturne ponude grada Zagreba. S tom idejom nastao je Zg kul, a sada i Zagreb Classic Festival.

Spomenuti koncert Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića održat će se u srijedu, 29. lipnja 2016. s početkom u 21 sat na Trgu kralja Tomislava. Ponesite dekicu, nešto za popiti, prigristi, napravite piknik, povedite društvo, prošetajte se, uhvatite svježeg zraka, izvedite psa u šetnju ili jednostavno krenite bez razloga na Tomislavac, nećete požaliti.

U sklopu istog Festivala, također na Tomislavcu ispred Umjetničkog paviljona, Zagrebačka filharmonija nastupit će i 8. srpnja 2016. Na velikom platnu na otvorenom bit će projekcija kultnog nijemog filma Charlieja Chaplina 'Mališan' (The Kid), a naš orkestar izvodit će originalnu glazbu iz filma. Dosad smo poznavali i kino pod zvijezdama i operu pod zvijezdama, ali u kombinaciji bit će to jedno posve nezaboravno iskustvo.