27. RUJNA

Nothing u Tvornici kulture

27.06.2016 u 10:35

Bionic
Reading

Hvaljeni američki shoegaze bend Nothing dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u utorak, 27. rujna 2016., jedini nastup u regiji na krilima novog albuma ‘Tired Of Tomorrow’ i europske turneje

Osnivač benda Nothing je Domenic Palermo koji je prije toga, bio član hardcore punk benda Horror Show. Nakon što je na dvije godine završio u zatvoru zbog napada nožem i petogodišnje potrage za smislom života u kojem se odmaknuo od glazbe, Domenic se 2010. vratio glazbi i pokrenuta je priča Nothing u sjevernoj Philadelphiji. Demo izdanje nazvano je ‘Polshot’, a ubrzo nakon objave Palermo je upoznao Brandona Setta koji je njegovoj viziji benda dodao bogat zvuk i svjež pristup te je s njim Nothing objavio sljedeća dva EP-a ‘Suns And Lovers’ izdan 2011. za Big Love Records i hvaljeni ‘Downward Years To Come’ iz 2012. izdan za A389 Recordings.

Nothing nakon toga potpisuje za Relapse i 2014. izdaje prvi dugosvirajući album ‘Guilty Of Everything’ koji se vrti oko Palermova života u zatvoru. Album je dobio sjajne kritike svih glazbenih medija kao što su Rolling Stone, NPR, Stereogum, SPIN, Noisey, The Fader te je nagovijestio pozitivnije razdoblj, a bend pjeva o boli, iskupljenju i sve je upakirano u distorziju. Nothing se otisnuo na turneju po Europi i Sjevernoj Americi kao prateći bend Guiltyja i svirao na festivalima kao što su Osheaga, Roadburn, Firefly, Budweiser Made In America i SXSW, te je bend dobio podršku imena kao što su DIIV, Merchandise, Torche ili Failure.


Ovaj je period kratko trajao. U ljeto 2015. nakon intenzivne turneje Palermo je opljačkan u Oaklandu i jako ozlijeđen, a to ga je primoralo da radikalno razmisli o glazbi i životu te su odlučili uzeti pauzu od turneja. Upravo je to bila podloga za novi album ‘Tired Of Tomorrow’ koji je ususret objavi zaustavljen zbog kontroverzi s izdavačkom kućom Collect Records. Nakon toga u priču opet ulijeće kuća Relapse za koju je album izdan u svibnju ove godine. Kritika hvali novo izdanje koje odlikuje nihilistički pristup gitarama i rocku 90-ih, upotpunjen bogatim melodijama.


Postavu benda Nothing danas čine Domenic Palermo, Brandon Setta, Kyle Kimball iz Let Down i Nick Basset iz Whirr, čineći uživo opasnu i fantastičnu skupinu energičnih glazbenika koji vole rock.

Ulaznice
Ulaznice su u pretprodaji 60, a na dan koncerta 80 kuna.

Službena prodajna mjesta:
●Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
www.entrio.hr
●Aquarius CD shop - Branimir centar, Kneza Branimira 29, Zagreb
●Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb
●Atlas Arena centar, Ulica Vice Vukova 6, Zagreb
●Atlas, Teslina 7, Zagreb
●Atlas Westin, Izidora Kršnjavoga 1, Zagreb
●Atlas Zrinjevac, Zrinjevac 17, Zagreb
●Croatia Records, Bogovićeva ulica 5, Zagreb
●Dancing Bear, Gundulićeva ul. 7, Zagreb
●Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb
●Printaonica kod Bijelog čarobnjaka, Ilica 76, Zagreb
●Record Store, Tkalčićeva 34, Zagreb
●Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb

Organizator je koncerta Tvornica kulture.