ZAJEDNIČKI KONCERT

Abba se okupila nakon 30 godina

07.06.2016 u 20:35

Bionic
Reading

Nakon punih trideset godina od posljednjeg nastupa, jedna od najpoznatijih švedskih grupa, Abba, opet je zapjevala na privatnoj proslavi u Stockholmu

Legendarna glazbena četvorka nastupom je obilježila i 50 godina postojanja, odnosno godinu otkada su Björn Ulvaeus i Benny Andersson počeli raditi i stvarati nevjerojatnu karijeru.

Uz Agnethu Fältskog i Anni-Frid Lyngstad na privatnom su koncertu otpjevali i stari hit iz 1980. godine, 'Me and I'. Iako je njihova posljednja turneja održana daleke 1982. Gotovo svaka nova generacija mladih iznjedri njihove obožavatelje diljem svijeta.

Stoga je mnogima drago da su se ovako okupili, iako bi željeli da se održi pravi koncert na koji bi fanovi sigurno pristizali iz svakog kutka svijeta. Baš kao što su možda ovaj posljednji nastup održali u glavnom gradu Švedske, jednako su tako i prvi puta nastupali u Stockholmu, na promociji novog grčkog restorana nazvanog Mamma Mia The Party!.

Kako piše The Guardian, Lyngstad je poručila da je okupljanje bilo emotivno i nevjerojatno.

Iako su u vrijeme najveće popularnosti u slavnom kvartetu sklopljena dva braka, koja nisu potrajala te su članovi Abbe nastupali samostalno, njihovo prvo okupljanje nakon 30 godina probudilo je nadu da će možda održati i koji koncert. Ipak, Lyngstad je rekla da su se okupili posebno za ovu prigodu i nemaju namjeru više nastupati zajedno.