NAGRADNJAČE

Vodimo vas na koncert benda Downtown Boys

07.06.2016 u 12:14

Bionic
Reading

Doomtown Records, Beat City, WolfBad Squad & Indie emo naočale u četvrtak, 9. lipnja nam spremaju koncert 'najvažnijeg novog američkog benda' Downtown Boys u zagrebačkoj Močvari, uz podršku Austrijanaca Lime Crush

Od prvog albuma - samizdate kazete iz 2012. s deset histerično plesnihpunk projektila na engleskom i španjolskom (uključujući i obraduPekinške patke Poderimo rok), ovi provokatori iz Providencea su se pokazali kao skupina koja bi mogla ozbiljno uzdrmati scenu.

Zbog upotrebe saksofona (čak dva!), instrumenta koji je na žalost iz punka ispao još negdje ranih 80-ih, i super-intenzivnog vokala pjevačice Victorije Ruiz, bend otpočetka povlači usporedbe s legendarnim engleskim X-Ray Spex. I stvarno - Downtown Boys se doimaju kao neka brža, rastrzanija i još vrištavija verzija X-Ray Spexa za 21. stoljeće.


Predstavnici potlačenih slojeva s dna multikulturalnog lonca, s backgroundom iz različitih vrsta aktivizma (snimka gitarista Joey L De Francesca kako daje otkaz uz pratnju limenog orkestra bila je hit na Youtubeu), Downtown Boys su definitivno politički bend. Ali za razliku od tisuća dosadnih političkih bendova koji gnjave i sebe i publiku naštrebanim porukama i neinventivnom glazbom, Downtown Boys briju na ozbiljniju akciju i demone protiv kojih se bore istjeruju u pulsirajućim, bijesno-euforičnim live katarzama, kako bi ih utopili u slapovima znoja koji pritom cure sa stropa kluba!

Ulaznicu za koncert benda Downtown Boys osvojili su Boran Mitrović i Andrea Mardešić iz Zagreba.