20 GODINA KARIJERE

Grašino urnebesno slavlje i buđenje s temperaturom

30.05.2016 u 15:19

  • +8

Grašina čarolija u Ljubljani

Izvor: tportal.hr / Autor: Privatni album

Bionic
Reading

Svojih prvih dvadeset godina glazbene karijere Petar Grašo proslavio je koncertom u Ljubljani, u Križankama. Uz njega je pjevala njegova zaručnica Danijela Martinović, bila je tu Severina, vjerna publika, njih tri tisuće, ali i 86-godišnja Vera Župančič, obožavateljica koja 20 godina sakuplja isječke iz novina o Graši, a koja ga je tu noć upoznala. Premda je glazbenika slavlje koštalo zdravlja jer se sljedeće jutro probudio u visokoj temperaturi, svoje dojmove podijelio je s tportalom, ispričao je zašto mu je ta noć bila posebna, jedna od onih za pamćenje

Ljubljanska dvorana Križanke, govori Grašo, ima posebnu energiju i ona mu je jedno od top tri mjesta za ugođaj koncerta. Publika je s jednakim oduševljenjem pjevala stare kultne hitove, kao i nove, poput pjesama 'Ostat ću uvik isti', 'Moje zlato', ali i najnovijeg hita 'Srce za vodiča', a nakon koncerta nije krio oduševljenje.

'Punio sam Križanke skoro desetak puta, međutim nisam ondje svirao nekoliko posljednjih godina pa sam imao posebnu nostalgiju prema toj dvorani i htio sam da se ponovno sretnem s tim prostorom i tamošnjom publikom. Bilo je to obostrano zadovoljstvo. U publici su bili mladi od 17, 18 godina koji su pjevali moje starije pjesme koje su nastale prije nego su se rodili, ali i ljudi moje generacije koji su znali riječi pjesme 'Srce za vodiča' koja je relativno mlada pjesma što me ugodno iznenadilo. Koncert se pretvorio u trosatni spektakl koji je proletio u pet minuta', sretan je glazbenik koji se nakon nastupa razbolio. S prehladom i temperaturom 39 danas putuje za Sarajevo, a nakon toga i u Skoplje.

'Ništa me ne može zaustaviti, nema odustajanja', smije se Petar. Kad se osvrne iza sebe na svoju bogatu karijeru, ništa ne bi mijenjao.

'Svi bi nešto korigirali, ali ja ne bih ništa, čak ni neke loše trenutke. One su me više naučili nego dobri', ističe. Bilo je, kaže, raznih zanimljivih anegdota i dogodovština, susreta za pamćenje.

'Nešto što ću zauvijek pamtiti upravo se dogodilo proteklog vikenda kad mi je gospođa od 86 godina, Vera Župančič nakon koncerta prišla i pokazala isječke iz slovenskih novina koje je sakupljala o meni. Kad ti netko tako star i bolestan, tko godinama nije izlazio iz kuće dođe na nastup, što to drugo može biti nego čista ljubav', kaže glazbenik.

Njegovu ljubljansku noć uveličali su i gosti: Severina, zaručnica Danijela Martinović, Tonči Huljić te slovenska glazbena zvijezda Jan Plestenjak. Grašu je u Križankama dočekao i dobrodošlicu mu poželio i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković.

U sklopu velike proslave 20 godina karijere, Grašo najavljuje i veliki koncert u pulskoj Areni 27. srpnja.