NAGRADNJAČE

Vodimo vas na Tulum u Dom sportova

12.10.2016 u 14:44

Bionic
Reading

Ovogodišnja turneja Tulum, jesenska dvoranska serija koncerata, započet će svoj put u Domu sportova u subotu 15. listopada. Prva stanica donosi dosad najžešće izdanje, svezagrebački punk rock Tulum u režiji Hladnog piva, Brkova i Šanka

Zahvaljujući aktualnom albumu ‘Dani zatvorenih vrata’, jednom od ponajboljih u karijeri, Hladno pivo je ponovo suvereno zasjelo na vrh regionalne rock scene. Čak sedam singlova skinuto je s tog izdanja, od nastupnog ‘Vjeruj u mene’ do prošli tjedan lansiranog ‘Dibidusa’, koji prati sjajan spot režisera Vojana Koceića. Na Tulum, naravno, osim novih songova Mile i dečki donose najbolje iz repertoara u dvosatnom setu u kojem će se naći sve od ‘Bubašvaba’ naovamo.


Punk folk wellness petorka Brkovi proteklu godinu uz brojne klubove punila je najveće dvorane regije. Bend kojeg se malo koji radio usudi pustiti u eter rasprodao je prvo Malu dvoranu Doma sportova u ožujku 2015., da bi potom, poguran odličnim novim albumom ‘Torzo Dade Topića’, napunio i beogradsku Halu sportova početkom prošlog mjeseca. Krcat kalendar dovest će Brkove do velikog broja solo i festivalskih nastupa ovog ljeta, a naposljetku i do Tuluma u Domu sportova.


Punk rock kvartet Šank dokazao je, napunivši Tvornicu kulture 13. svibnja, da je stvorio sve brojniju, izuzetno vjernu bazu fanova. ‘Grad je naš’, ‘Zagreb gori’, ‘Ljubav gradu’ i ‘Borac’ pjevaju se s visoko podignutim šakama ili surfajući po glavama prvih redova. Ulica već odavno nije imala tako jak i artikuliran stav kao onaj koji progovara kroz pjesme Šanka.


Nakon nositelja Dubioza kolektiva i S.A.R.S.-a u prvoj te Bajage i Silentea u drugoj sezoni Tulum u svojoj trećoj godini najprepoznatljivije dosad kreće žanrovski određenim smjerom. Punk rock kombinacije spojit će u Domu sportova nekoliko generacija. Jedna stvar ipak će ostati ista, a to je činjenica da i ovaj put donosi više od četiri koncertna sata. Nakon Zagreba Tulum turneja nastavlja se velikim koncertima u riječkoj Dvorani mladosti 25. te u splitskoj Spaladium Areni 26. studenog.

Dvorana mladosti ugostit će Tulum četvrtu godinu zaredom. U petak, 25. studenog uloge headlinera podjelit će Urban & 4 i Hladno Pivo, dok će program otvoriti indie rock petorka Jonathan. Dan kasnije Hladno pivo i Urban produžuju do Spaladium Arene gdje će im se pridružiti sjajni sinjski rockeri M.O.R.T. koji će splitski Tulum iskoristiti i za promociju novog albuma ‘Tužna kocka’. Posljednji Tulum ove godine bit će poseban i jer će jedini imati aftershow koji je prepušten u ruke hip hop četvorki Kiša metaka.

Ulaznice
Zagreb

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 70 kn, dok će se na dan koncerta moći kupiti za 90 kn.

Rijeka
Ulaznice u pretprodaji 60 kn do 16. listopada te 70 kn od 17. listopada do 24. studenog. Na dan koncerta, 25. studenog, za ulaz će trebati izdvojiti 90 kn.

Split
Ulaznice u pretprodaji 60 kn do 16. listopada te 70 kn od 17. listopada do 25. studenog. Na dan koncerta, 26. studenog, za ulaz će trebati izdvojiti 90 kn.

Službena prodajna mjesta:
• Dirty old shop, Tratinska 18
• Rockmark, Berislavićeva 13
• Aquarius CD Shop, Varšavska 13
• Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a
• Eventimova prodajna mjesta u Hrvatskoj i inozemstvu
• Online na www.eventim.hr

Darujemo 2x2 ulaznice za Tulum u Domu sportova u subotu 15. listopada, a dobitnici su Dragutin Jakić i Mira Krčelić.