VJEČNA 'PURPLE RAIN'

Nezaboravna Springsteenova posveta Princeu

24.04.2016 u 17:08

Bionic
Reading

Američka glazbena legenda Bruce Springsteen na svom je jučerašnjem koncertu u Brooklynu odao počast svom preminulom kolegi Princeu otvorivši nastup hitom 'Purple Rain'. 'Prince zauvijek' poručio je The Boss publici. Oni upućeniji znali su da je Bruce bio Princeov veliki idol i najdraži glazbenik s čijim je pjesmama odrastao

Malo je takvih glazbenika koji poput Brucea Springsteena imaju poseban odnos s publikom. Sinoć na njegovu posljednjem nastupu u Brooklyn's Barclays Centeru bio je još posebniji, kad je Bruce sa svojim E Street Bendom započeo koncert Princeovim hitom iz 1984. 'Purple Rain'.

The Boss svoje nastupe tradicionalno otvara pjesmom 'Meet Me in the City', no jučer je 66-godišnji glazbenik napravio iznimku u čast svog preminulog mlađeg kolege Princea čiju je glazbenu originalnost jako cijenio.

'Prince, zauvijek', poručio je Springsteen publici. Poznato je da je Prince obožavao Brucea i smatrao ga jednim od svojih najdražih glazbenika, a o tome je nerijetko pričao u svojim intervjuima. Posljednji put to se dogodilo 2012. kad je gostovao u talk showu 'The View'.

'Učim od najboljih', rekao je tada Prince misleći na svog idola Brucea.

Bruce Springsteen tribute to Prince
Prince o svom idolu Springsteenu
https://www.youtube.com/watch?v=LYK4o6o1YFo