USUSRET KONCERTA U TVORNICI

Drvored objavio novi spot i singl za pjesmu ‘Baš sam sretan’

16.03.2016 u 10:06

Bionic
Reading

Ususret svom najvećem nastupu u zagrebačkoj Tvornici kulture 1. travnja balkankan ekipa Drvored objavila je novi spot i singl za pjesmu ‘Baš sam sretan’

Video za najljepšu baladu s albuma ‘Arhelino’ nastao je kao rezultat dugogodišnjeg prijateljstva i suradnje Drvoreda sa snimateljem i producentom Marinom Nekićem koji je napravio i prvi spot za ‘Le vieux marin / Ribar’. Ovog puta se uz pjesmu ‘Baš sam sretan’ autor odlučio poigrati filmskom tematikom i kadriranjem jer pričom uvodi gledatelja u osebujan kontekst surove stvarnosti, donekle u kontrastu s tekstom ljubavne pjesme koja govori o nježnosti i privrženosti te potiče gledatelja na razmišljanje i maštanje. Video je u potpunosti sniman i produciran u Brazilu gdje autor trenutačno živi i radi, a u glavnim su ulogama brazilski glumci koji za potrebe spota govore hrvatski. Oprema je ista onoj korištenoj u filmu ‘Hobit’ o čemu govori kvaliteta ovog videouratka koji se gleda kao kratki film pun emocija.

Drvored – ‘Baš sam sretan’


Zagrebački bend Drvored izdao je svoj prvi album ‘Arhelino’ u rujnu prošle godine, da bi zatim rasprodao mali pogon zagrebačke Tvornice kulture na promociji albuma te završio godinu nastupima na turneji Balkankan koja je obuhvaćala klubove u Križevcima, Šibeniku, Splitu i Ljubljani.

I ovoga puta Drvored se ne šali, nakon izvrsnih kritika i reakcija, bend je spreman za veliku pozornicu i svoj najveći koncert u karijeri kada će njihov široki raspon world music, ska i rock glazbenih utjecaja raspametiti publiku. Ovu deveteročlanu ekipu krasi iznimna puhačka sekcija, tekstovi na francuskom i hrvatskom jeziku te možemo reći kako su apsolutno unijeli svježinu na hrvatsku glazbenu scenu. U kratkom roku njihovi koncerti postali su plesna atrakcija, a žanr balkankan koji su osmislili polako, ali sigurno širi se regijom.

‘Arhelino’ je naziv prvog albuma koji broji 15 odličnih pjesama i predstavlja Drvored u punom efektu. Od romantičnih tekstova na hrvatskom i francuskom preko revolucionarnih truba do brzih ska ritmova Drvored lakoćom miješa žanrove i uvodi slušatelja u njihov svijet obojan velikom brass sekcijom. Kritika hvali živost i raznovrsnost ovog orkestra koji vas u svojim pjesmama vodi na put oko svijeta, a na taj ste put pozvani u zagrebačku Tvornicu kulture 1. travnja 2016.

Free download albuma: ‘Arhelino’

Drvored – ‘John Ketty’


Ulaznice
Ulaznice za koncert u Tvornici kulture su 30 kuna u pretprodaji, na dan koncerta 40 kuna.

Službena prodajna mjesta:
•    Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
•    Aquarius CD shop, Varšavska 1
•    Dirty Old Shop, Tratinska 18
•    www.entrio.hr

Organizator koncerta ja Tvornica kulture.