KRALJEVI METALA

Slayer i Anthrax dolaze u Zagreb!

26.02.2016 u 11:59

Bionic
Reading

Metal titani Slayer i Anthrax dolaze zajedno na prvi takav nastup kod nas u srijedu 1. lipnja u Paviljon 9 Zagrebačkog velesajma. Slayer i Anthrax, uz Metallicu i Megadeth, čine 'veliku četvorku' ili kvartet najvećih bendova u povijesti thrash metala

Obje grupe su na velikim svjetskim turnejama na kojima promoviraju nove albume objavljene nakon višegodišnje studijske pauze. U ovom paketu uspješno su poharali Europu prošle jeseni na rasprodanoj turneji, a ovoga ljeta će u toj kombinaciji odraditi svega nekoliko koncerata, uključujući ovaj u Zagrebu 1. lipnja.

U Hrvatsku se vraćaju nakon točno tri godine. Slayer je u lipnju 2013. nakrcao Tvornicu kulture na samostalnom koncertu dok je u srpnju te iste godine Anthrax nastupio ispred Iron Maidena u zagrebačkoj Areni.

Kalifornijski Slayer, bez sumnje jedan od najznačajnijih metal bendova u povijesti, proteklih godina proživio je neke dramatične trenutke. U 2013. ostao je bez osnivača i gitarista Jeffa Hannemana, nakon čega je 2015. objavio zapaženo izdanje 'Repentless'. Naravno, na novom zagrebačkom koncertu odsvirat će presjek bogate karijere u kojoj centralna mjesta drže remek-djela žanra 'Reign In Blood', 'South Of Heaven' i 'Seasons In The Abyss'.

'For All Kings' jedanaesti je album njujorške petorke iz Anthraxa i bit će službeno objavljen upravo danas. Bend predvođen osnivačem Scottom Ianom na sceni je, kao i Slayer, od 1981. godine. Prvotno zapažen kao bend koji je najuspješnije križao speed metal s trashom, u kasnijim je fazama znao ući u groove metal vode, pa čak i u grunge, pogotovo kad je taj zvuk bio na vrhuncu. Raznolikoj publici ostao je pak ponajviše upamćen nakon suradnje s hip hop legendama Public Enemy na obradi singla 'Bring The Noize'.

Ulaznice u prodaju idu u ponedjeljak 29. veljače po early bird cijeni od samo 190 kuna. Ta cijena vrijedi zaključno s 9. ožujka, a od 10. ožujka penje se na 220 kuna. Ako ih ostane, na dan koncerta cijena ulaznica će iznositi 250 kuna.

U prodaju za ovaj koncert biti će pušteno samo 2500 ulaznica.