NOVI DUET

Ljubav Aleksandre Kovač i Marka Tolje

16.02.2016 u 20:01

Bionic
Reading

Nakon više od 20 godina karijere, kantautorica Aleksandra Kovač odlučila je snimiti svoj prvi duet, i to s hrvatskim pjevačem Markom Toljom kojeg je upoznala prošlog ljeta na festivalu u Opatiji

'Sve se dogodilo sasvim slučajno i spontano. Vraćajući se iz Opatije, znala sam da ćemo Marko i ja pjevati duet, i da će to biti sjajan spoj, ne samo zbog glasova i senzibiliteta koji nam se perfektno slažu, već i zato što sam imala ovakvu pjesmu koja budi najljepše emocije', ispričala nam je Aleksandra. Dugo je razmišljala o duetu i znala je da to mora biti netko poseban, tko nije ograničen regionalnim žanrovima i stilovima, već da u sebi nosi svjetski zvuk. Njihova suradnja nastavit će se i nakon dueta.

'Nakon što smo snimili pjesmu i spot jedva čekam live nastupe jer u njima najviše uživam. S glazbenicima kao što je Aleksandra uvijek je najveći gušt muzicirati na bini kada kreativnosti nema kraja', kaže Marko Tolja. Aleksandra jedva čeka da je publika u Hrvatskoj čuje uživo jer je na bini kao riba u vodi. Posljednjih petnaest godina prisutna je na hrvatskom tržištu kao autorica zapaženih pjesama u izvedbi Nine Badrić, primjerice 'Poljubi me', 'Vjetrenjače', 'Vječita ljubav', ali i za Gorana Karana, Borisa Novkovića, Ivanu Kindl, Jacquesa Houdeka i drugih. U Hrvatskoj je poznata i kao jedna od mentorica popularnog showa 'X Factor'.

Zajedničku pjesmu opisuju kao baladu koja svojim klasičnim zvukom vraća u davna vremena budući da ju je Aleksandra aranžirala i orkestrirala u klasičnom, filmskom stilu.
'U kombinaciji s videospotom imate osjećaj kao da ste u nekom starom filmu', tvrdi Marko.
'Budući da sam režirala videospot, uspjela sam ostvariti glavni cilj - da zaboravite sve brige, uživate u Markovoj i mojoj ljubavi i prisjetite se koliko je ljubav divna', kaže Aleksandra.

Za nju i Marka ljubav predstavlja - sve.
'Bez ljubavi nema ničega iskrenog - kako u vezi tako ni u prijateljstvu i glazbi', izjavio je Marko, a Aleksandra tvrdi da je ljubav ono najbolje što čovjek nosi u sebi i njezina najveća inspiracija.

Singl 'Ljubav' zapravo je najava njezinog novog albuma koji izlazi najesen, na kome će se naći najljepše pjesme koje je pisala za glazbene zvijezde iz regije, ali u potpuno novom ruhu i njezinom izvođenju.

'U ožujku ću održati vokalni seminar 'Pjevajte s Aleksandrom' u MPA Akademiji glazbene produkcije u Zagrebu, a kao magistra filmske kompozicije čekaju me predavanja na institutu SAE u Beogradu, i europskim fakultetima. Naravno, posebno me raduju koncerti u čitavoj regiji te promocija Markove i moje 'Ljubavi'', kaže Aleksandra.

Ovdje pogledajte spot Aleksandre Kovač i Marka Tolje