1. TRAVNJA, TVORNICA KULTURE

Drvored na najvećem koncertu karijere

11.02.2016 u 09:36

Bionic
Reading

Zagrebačka balkankan ekipa Drvored dolazi na svoj najveći koncert u karijeri u veliki pogon Tvornice kulture u petak 1. travnja. Dan poslije, u subotu 2. travnja, nastupit će u Palachu u Rijeci

Zagrebački bend Drvored izdao je svoj prvi album 'Arhelino' u rujnu prošle godine, a zatim je rasprodao mali pogon zagrebačke Tvornice kulture na njegovoj promociji te završio godinu nastupima na Balkankan turneji, koja je obuhvaćala klubove u Križevcima, Šibeniku, Splitu i Ljubljani.

I ovoga puta Drvored se ne šali - nakon izvrsnih kritika i reakcija bend je spreman za veliku pozornicu te će njihov širok raspon world music, ska i rock glazbenih utjecaja raspametiti publiku.

Ovu deveteročlanu ekipu krase iznimna puhačka sekcija te tekstovi na francuskom i hrvatskom jeziku i možemo reći da su unijeli svježinu na hrvatsku glazbenu scenu. U kratkom roku njihovi koncerti postali su plesna atrakcija, a žanr 'balkankan', koji su osmislili, polako, ali sigurno širi se regijom.

U 2016. krenuli su novim spotom za pjesmu 'Johnny Ketty', instrumental koji vodi zavodljiva melodija brass sekcije i tradicionalni ska ritam, a u kojem su pokazali svoj umjetnički pristup, nastojeći istaknuti posebnost usamljenog pojedinca u društvu.

'Arhelino' je naziv prvog albuma koji broji 15 odličnih pjesama, a od romantičnih tekstova na hrvatskom i francuskom, preko revolucionarnih truba, do brzih ska ritmova, Drvored lako miješa žanrove i uvodi slušatelja u svoj svijet obojan velikom brass sekcijom. Kritika hvali živost i raznovrsnost ovog orkestra koji vas u svojim pjesmama vodi na put oko svijeta, a na taj ste put pozvani u zagrebačku Tvornicu kulture 1. travnja.

Free download albuma: 'Arhelino'

Ulaznice
Ulaznice za koncert u Tvornici kulture koštaju 30 kuna u pretprodaji, na dan koncerta 40 kuna

Službena prodajna mjesta:
•    Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
•    Aquarius CD shop, Varšavska 1
•    Dirty Old Shop, Tratinska 18
•    www.entrio.hr

Organizator koncerta je Tvornica kulture.