VRIJEME NAJVEĆIH IZAZOVA I USPJEHA

Veljača je mjesec Silentea

08.02.2016 u 11:29

Bionic
Reading

Veljača je doba godine kojeg grupa Silente pamti po posebnom datumu, ali i drugi mjesec 2016. ostat će upisan u povijest benda kao vrijeme dosad najvećih izazova i uspjeha

Dvanaestog dana veljače 2013. službeno je objavljen singl 'Terca na tišinu', debitantska pjesma tada još nepoznatog benda iz Dubrovnika. Originalna vokalna međuigra i fascinantan autorski rukopis u trenu su ih izgurali u prvi plan napravivši u rekordno kratkom vremenu ono za što inače trebaju godine. Tri sezone kasnije ta 'Terca' jedan je od najvećih domaćih hitova posljednjeg desetljeća s više od četiri milijuna pregleda na Youtubeu, a njezini vlasnici, što je puno važnije, stoje pred najvećim samostalnim koncertom svoje karijere. U povijesti domaće pop rock glazbe dosad nismo imali primjer tako strelovitog uspjeha. Međutim, prije nego uđu u Malu dvoranu zagrebačkog Doma sportova Silente će u veljači odsvirati čak pet koncerata.

Prvi je na rasporedu bio u subotu, 6. veljače kad su svirali pred krcatim zadarskim Maraschino barom. Ozbiljna količina kilometara i tri sasvim posebna nastupa pred njima su sljedeći vikend. Kazališnokoncertna dvorana Ivana Brlić Mažuranić u Slavonskom Brodu dočekat će ih u petak, 12. veljače. Koncert je službeno rasprodan još sredinom prošlog tjedna što je rezultat koji se ne pamti godinama u ovoj odličnoj dvorani sa 600 mjesta. Dan kasnije bend će prvi put nastupiti u delničkom Domu sportova, da bi na Valentinovo napravio još 500-tinjak kilometara do Beograda. Double-date s grupom Ničim izazvan dogodit će se u Mikser Houseu, jednom od omiljenih beogradskih koncertnih prostora. Unatoč činjenici da prvi put gostuju u Srbiji, odmah po objavi na Facebooku javilo se dosta fanova iz susjedne države koji su se slikali s kupljenim ulaznicama i najavili dolazak i iz drugih gradova osim Beograda. Čehaj Festiz Nedelišća na rasporedu je u petak, 19. veljače kada će grupa podijeliti stage s Dječacima i Zabranjenim pušenjem.

Najveći i najvažniji koncert njihove dosadašnje karijere na rasporedu je u subotu, 20. veljače kojim će se zaokružiti toliko važna veljača u životu Silentea. Koncert u Domu sportova trajat će dva sata, a  na pozornici će im se pridružiti i pobjednici akcije Ti & Silente. Pristiglo je više od 50 snimaka iz doslovce cijele regije, od kojih će Doris, Lorena i dečki odabrati najbolje.