STIŽU I U ZAGREB

Eagles of Death Metal vraćaju se završiti pariški koncert

16.12.2015 u 21:28

Bionic
Reading

Američka rock skupina Eagles of Death Metal koja je imala koncert u dvorani Bataclan u trenutku džihadističkih napada 13. studenoga, vratit će se u Pariz i održati koncert 16. veljače, objavio je u srijedu njihov producent Nous Production. Tri dana kasnije EODM će nastupiti u zagrebačkoj Tvornici kulture

'Sve osobe koje su bile u dvorani Bataclan 13. studenoga će biti pozvane' na taj koncert koji će biti održan u koncertnoj dvorani Olympia, u središtu Pariza, rekao je producent.

Eagels of Death Metal, koji su nakon atentata prekinuli europsku turneju, kratko su se pojavili na pozornici u Parizu u prosincu uz U2 tijekom koncerta te irske skupine u dvorani Bercy.

Eagels of Death Metal će svirati 24. veljače u Lilllu, a 1. ožujka u Nimesu, dodaje se u priopćenju producenta.

'Nikada nije doveden u pitanje završetak našeg koncerta. Jedva se čekamo vratiti i nastaviti našu misiju, svirati rock'n'roll u svijetu', objasnio je vođa skupine Jesse Huges u priopćenju.

U dvorani Olympia 16. veljače skupina namjerava završiti pariški koncert koji su napadači prekinuli ubivši 90 osoba.

Nous Productions objašnjava da se poziv na koncert odnosi na osobe koje su bile u dvorani Bataclan 13. studenoga kao i obitelji žrtava atentata, a preostala mjesta će biti puštena u prodaju 20. siječnja.

Kalifornijska skupina je odsvirala samo dva naslova uz U2 u Beryju 7. prosinca i dan kasnije su otišli odati počast žrtvama pred Bataclan, dvoranu koja će u najboljem slučaju biti otvorena krajem 2016.

Koncert u Tvornici kulture

Fanovi koji su kupili ulaznice za koncerte koji su s trebali održati u Europi, uključujući zagrebački koncert u Tvornici Kulture, među prvima mogu osigurati svoje ulaznice za novi datum. Samo za fanove koji su imali kupljenu ulaznicu za ranije najavljeni datum (1. prosinca 2015., Tvornica Kulture) svoju ulaznicu za EODM koncert koji će se održati 19. veljače 2016. u Tvornici Kulture mogu kupiti u pretprodaji. Pretprodaja putem INmusicovog web shopa počinje u četvrtak (17. 12. 2015.) u 10 sati i trajat će 24 sata. Pretprodaja u prvih 24 sata vrijedi samo za one koji su kupili ulaznice za otkazani koncert. Svi ostali ulaznice mogu kupiti od petka 18. 12. 2015.