Treći tjedan Adventa na Europskom trgu

Treći tjedan Adventa na Europskom trgu

18.12.2015 u 09:46

Bionic
Reading

Advent na Europskom trgu nastavlja donositi raznoliki sadržaj, a posjetitelje sljedeći tjedan očekuje najbogatiji program do sada.

Sjedeći tjedan Advent na Europskom trgu donosi niz koncerata popularnih mladih hrvatskih izvođača, nastup Shuye Okina, izložba Melinde Šeftić, Maraton kratkometražnog filma, tržnica lokalne organske hrane Mali plac na Tavanu i dječji program posvećen Švedskoj.

Ovaj vikend obilježit će čak tri koncerta prema izboru Balcony TV ekipe. U subotu, 12. prosinca, nastupa Ivana Picek, poznata po pjesmama slatkog psihodeličnog zvuka i snažnih poruka, kao i po zanimljivim koncertima. Nedjelja donosi dvostruku zabavu, a za nju su zaduženi Queen of Sabe (Sabina Herman), jedna od predvodnica novog vala hrvatskih kantautorica, te Rolin Humes, pop/rock/blues kvartet poznat po energičnim i temperamentnim nastupima. U ponedjeljak, 14. prosinca, čeka nas koncert četveročlanog audio-vizualnog sastava Žen čija glazba ima elemente šarolikog spektra glazbenih pravaca te varira od post-rocka i noisea do synth-electra i dream-popa. Slijede popularni Porto Morto (UTO 15/12)  koji već slove za neponovljivu glazbenu senzaciju zahvaljujući specifičnom zvuku i flertanju s različitim žanrovima te NLV (Nikol, Luka i Vedran) (SRI 16/12) koji iza sebe imaju jedno od najboljih izdanja godine. Svi koncerti počinju u 20 i 30 sati. Četvrtak, 17. prosinca od 17 do 22 sata, rezerviran je za sve ljubitelje elektronske glazbe - nastupa Shuya Okino, jedan od najznačajnijih predstavnika japanske elektronske scene i član Kyoto Jazz Massivea. Tjedan će završiti filmski - u petak, 18. prosinca od 17 sati, na Europskom trgu gledat će se filmovi iz programa Maraton kratkometražnog filma, kojeg donosi Hrvatski audiovizualni centar. Nakon Maratona nastupaju Tihana i tatini sinovi (TITS) koje predvodi nagrađivana glumica Tihana Lazović.

U subotu i nedjelju od 11 do 16 sati Advent na Europskom trgu ugostit će tržnicu lokalne organske hrane Mali plac na Tavanu koja okuplja male proizvođače. Ovom prilikom moći će se kušati i kupiti agrumi iz Dalmacije, sezonsko voće i povrće iz Slavonije, med i prirodni sokovi, domaći ghee maslac, čajevi, namazi, umaci, zimnica i ostale delicije te prirodna kozmetika.

Treća izložba u nizu iz serije 10 štafelaja nedjeljom organizira se, u suradnji s Boonikom, i ove nedjelje, 13. prosinca od 13 do 14 sati, a njome se predstavlja jedno od najzanimljivijih imena nove hrvatske umjetničke scene - Melinda Šefčić. Poznata je po svojim kolorističkim i psihodeličnim crtežima i maskama, a iznimno je aktivna i na street art sceni. Iza nje je veliki broj izložaba, samostalnih i grupnih, te gostovanja na umjetničkim rezidencijama i intervencijama u inozemstvu. Melinda je i autorica, organizatorica i pokretač velikog umjetničkog inkluzivnog projekta C.R.T.A. Trenutno je na doktorskom studiju slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Najmlađi na Europskom trgu ovoga vikenda imat će jedinstvenu priliku doživjeti Advent na švedski način, uz Svetu Luciju, Paju Patka i božićnu kozu od slame. Ove subote od 10 do 13 sati očekuje ih zanimljiv program, od igre s balonima od sapunice do kreativnih radionica. Također, moći će svoje najslađe adventske trenutke ovjekovječiti na fotografijama uz maskotu Elf-a, uz pomoć Božićne frizerke izraditi Naj božićne frizure i na kraju, u društvu Vesele Božićne Družine, zaplesati uz božićni mini disco. U nedjelju, nakon Čarobnih balona, za klince je organiziran Dječji mali plac u sklopu kojeg će moći naučiti ponešto o zdravoj hrani. Dječji program poklanja Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj.

Dodatno, u subotu od 11 do 14 sati na Adventu na Europskom trgu možete sresti i UNICEF-ove predstavnike Čuvara djetinjstva. Reći će vam sve o UNICEF-ovim programima i kako možete postati čuvari djetinjstva: http://cuvari.unicef.hr/index.php

Advent na Europskom trgu traje do 6. siječnja 2016. godine te objedinjuje preko 30 izlagača s modernom ugostiteljskom i kulturnom ponudom. Ispod tisuću srca koja krase Europski trg, s nogu se svaki dan može nešto fino prigristi uz kuhano vino, kupiti poseban suvenir, božićni ukras ili poklon i poslušati koncert mladih bendova, a tu su i izložbe nedjeljom prijepodne i dječji program vikendom ujutro. Na Europskom trgu doručkovat će se uz glazbu u sklopu Frühstücka (26.12.), upoznavati s danskom kulturom, gastronomijom i običajima, a slijede i posebni programi za Badnjak i doček Nove godine...

Najtopliji blagdanski ugođaj u srcu Zagreba čeka vas na Europskom trgu. Vidimo se!