TRI ŽENE, JEDNA PJESMA

'Arsen bi bio sretan da čuje Lu kako pjeva'

04.12.2015 u 09:15

  • +14

Ja bi da te slijedim

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr/Matej Grgić

Bionic
Reading

Današnja promocija nove pjesme i spota Lee Dekleve 'Ja bi da te slijedim' posvećene Arsenu Dediću nije mogla proći bez Gabi Novak i Lu Dedić koje su sa zagrebačkom kantautoricom otpjevale stihove posvećene njihovom Arsu, kako su ga od milja zvali njegovi najbliži. Zbog čega nije odoljela pjesmi i suradnji s Leom, otkrila nam je sama Gabi zaključivši kako bi Arsen, da ih može čuti, bio sretan, ponosan i zadovoljan kvalitetom. Tportal premijerno donosi glazbeni spot

Tri žene koje je volio i cijenio u pjesmi njemu posvećenoj - tako bi se mogla opisati posveta u stihovima Arsenu Dediću zagrebačke kantautorice, 37-godišnje Lee Dekleve. Uz najbliže članove obitelji Dedić, prijatelje i kolege danas su u dvorani Muller zagrebačkog kina Europa pjesma i spot u režiji Danijela Rafaelića i Leona Rizmaula napokon ugledali svjetlo dana.

Sreću zbog pjesme koja je na najljepši način ujedinila tri generacije nije krio ni Matija Dedić, no posebno zadovoljna bila je Gabi Novak. Iako je iza nje najteži životni gubitak, s osmijehom na licu i s puno pozitivne energije ispričala je kakav je bio osjećaj otpjevati pjesmu s 13-godišnjom unukom Lu i Leom koja je se svojom snagom i odlučnošću posebno dojmila.

'Lea je glavna akterica u ovoj priči - mlada, samozatajna, lijepa i pametna. Arsen je to davno otkrio. Njihova suradnja i prijateljstvo rezultiralo je i ovom pjesmom koju su trebali otpjevati zajedno, ali nažalost to se nije  ostvarilo. No Lea nije htjela odustati pa je zamolila mene i Lu da je napravimo na jedan drugi način. Pristala smo odmah! Mislim da smo napravile izuzetnu pjesmu, i Lu se jako lijepo snašla. Bila mi je baš mila i simpatična dok smo snimali. Jako je muzikalna. Genetika negdje zaustavi put, a negdje ga nastavi. Arsen bi bio sretan da je čuje kako pjeva. Čuo ju je on i prije, ali mislim da bi mu sada bilo posebno drago. Samozatajna je i jaka, odvažna Lavica', kaže Gabi o svojoj unuci.


Lu Dedić


Ponosni tata Matija Dedić uz svoju Lu


Gabi Novak i Lea Dekleva

Pjesma 'Ja bi da te slijedim' za nju znači svjetlo na današnjoj glazbenoj sceni, iskrenost i emociju.

'Pjesma ima poruku, dubinu, ljepotu i toplinu. Zato mi je bila čast otpjevati je. U današnjem estradnom šušuru vidim da ima mladih ljudi koji rade neke stvari na drugačiji način, sebe predaju polako ali sigurno. U ovom poslu danas toliko je zasićenja, ali u glazbenom odrastanju najvažnije je imati stav i ne ulijetati u stvari koje nisu za tebe. Drago mi je bilo sinoć na koncertu vidjeti Marka Tolju, danas Leu. Volim glazbenike koji se predaju do kraja. Bilo je na mom putu puno teških trenutaka, oni kad sam išla prema dolje, bili su najbolniji. Nisam plakala, ali sam bila jako nesretna. No ovih dana sam puno sretnija jer je iza mene nekoliko vrlo lijepih nastupa i koncerata. Iza mene je teška godina, ali snagu i sada nalazim u Arsenu. Tu je uz mene, ja ga osjećam, vodi me i savjetuje. I uvijek će biti tako', poručuje Gabi.

https://www.youtube.com/watch?v=FM7x7Fcwo5Q