IRSKI OSKAROVAC

Kantautor Glen Hansard sljedeće godine u Lisinskom

25.11.2015 u 19:51

Bionic
Reading

Irski glazbenik Glen Hansard 9. ožujka 2016. nastupit će u KD-u Vatroslav Lisinski

Jedan od autora pjesme 'Falling Slowly' nagrađene Oscarom – Glen Hansard - 9. ožujka 2016. premijerno će nastupiti u Hrvatskoj u Lisinskom.

Ovaj kantautor proslavio se mjuziklom 'Once' koji je na Sundance Festivalu osvojio nagradu publike. Glen Hansard kao glavna muška uloga irskog glazbenika i njegova partnerica na filmu, češka doseljenica Marketa Irglova osvojili su srca diljem svijeta.

Smiješno malim budgetom 'Once' je bio uspjeh, pa je svoj put našao i do kazališnih dasaka, osvojio osam Tonyja i jedan Grammy. U londonskom kazalištu Phoenix u predgrađu Soho ovaj mjuzikl igra osam puta tjedno, a jedno vrijeme češku useljenicu glumila je i naša Zrinka Cvitešić te je za tu ulogu osvojila prestižnu nagradu Olivier.


No Hansard se nije zadržao na glumačkoj karijeri već je nastavio onu glazbenu, iz benda The Frames gdje je počeo, do svoje solo karijere. S Irglovom je izdao album 'The Swell Season' te 'Ukulele Songs’, a nastavio je solo albumom 'Rhythm and Repose'. Njegova glazba temelji se na irskom folku i rocku. To se osobito osjeća na posljednjem albumu 'Didn’t He Ramble'.

Hansard je gostovao na albumu Eddija Veddera iz Pearl Jama te je s Bonom Voxom svirao na ulicama Dublina.

Ulaznice će biti u prodaji od petka, 27. studenog na svim prodajnim mjestima Eventima i na blagajni KD Lisinski te na internetskim stranicama