NETIPIČNO NEDJELJNO POSLIJEPODNE

Stereotip u Novinarskom domu oduševio Zagrepčane

27.11.2015 u 15:00

  • +9

Stereotip powered by Samsung

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

Bionic
Reading

Ljubitelji elektroničke glazbe uživali su na trećem po redu Stereotipu 22. studenog u rasprodanom Novinarskom domu

Nakon kina Mosor i legendarnog Tucmana, gdje su održana prva Stereotipa, Novinarski dom bio je tijekom nedjeljnog poslijepodneva domaćin trećeg izdanja ovog sad već kultnog glazbenog događanja. I ovaj se put tražila karta više za šestosatni set s Dixonom i domaćim snagama Felverom i Jogaredom jer su ulaznice planule u rekordnom roku.

RTL Autor: RTL

Stereotip je udruženje čiji je cilj promocija plesne glazbe kao kulturnog događaja u neuobičajenim prostorima grada, onima koji dosad nisu bila mjesta klupskih plesnih događanja. Na taj način plesna se scena seli iz klupskih prostora i ranih jutarnjih sati u popodnevni nedjeljni termin do ponoći. Termin nedjeljnog poslijepodneva ima svrhu privlačenja različitih društvenih skupina kako bi sudjelovale u kreiranju sasvim novog aspekta urbanog života grada.
Stereotip powered by Samsung

Stereotip su pokrenuli zagrebački DJ i producent Felver i berlinski vlasnik diskografske kuće Innervisions DJ Dixon, a dvije godine zaredom proglašavan je najboljim svjetskim DJ-om. U Stereotipu su okupili mlade nade hrvatskog kulturnog kruga, ali i već etablirane umjetnike poznate u Hrvatskoj i u svijetu, grafičkog dizajnera Tonija Urodu, scenografa Predraga Pavića, snimatelja Hrvoja Franjića, montažera Sanjina Stanića, animatoricu Antoniju Veljačić i Mihaela Gibu, zaduženog za 3D.