U DOMU SPORTOVA

Elemental najavio najveći samostalni koncert u karijeri

19.10.2015 u 11:13

Bionic
Reading

Grupa Elemental označit će 5. ožujak iduće godine kao Dan E - najvažniji dan u njihovoj karijeri, kad će održati veliki solo koncert u Domu sportova. Na krilima novog albuma i uz potporu najvećih hitova u 18 godina karijere, bend će po prvi put samostalno nastupiti u ovoj zagrebačkoj dvorani

U prvoj rečenici biografije Elementala sažet je dio njihova uspješnog recepta – ovo je bend čija se glazbena baza nalazi u rapu, ali ih je teško svrstati u jedan žanr. Premda su davne 1998. krenuli kao tri MC-a te kao takvi objavili dva albuma, debitantski 'Moj, njegov i njen svijet' (2000.) i 'Tempo velegrada – Demiurg' (2002.), već trećim uhvatili su format sedmeročlane postave, netipične za općenito poimanje hip-hop kulture, i semplirane dionice zamijenili odsviranima. Izdanje je nosilo velike Elementalove pjesme poput 'Romantike', 'Iz dana u dan', 'Sama', 'Tako lijepa' te bend postavilo na vrh regionalne scene, zahvativši publiku koja ih je prihvatila i kao vrsne glazbenike i kao glasnike generacija.

Sljedeća tri diskografska izdanja donijeli su hitove 'Zašto te imam', 'U mojoj glavi', 'Priroda i društvo', 'Ljuljaj brod', 'Bolji si', 'Prokleta ljubav' i mnoge druge pjesme koje su pozicionirale Elemental kao nezaobilazan i bitan dio hrvatske glazbene kulture. Nakon 6 albuma, brojnih uspješnih pjesama, koncerata po cijeloj regiji i 18 godina postojanja, 2016. godina bit će jedna od najbitnijih u radu benda. Početak godine obilježit će novi album Elementala koji su najavile pjesme 'Goli i bosi' te 'Sve je moje tuđe' – aktualni singl koji munjevitom brzinom osvaja radijski eter i slušatelje.

Pjesma 'Goli i bosi' otkrila je vrckavu stranu benda dok 'Sve je moje tuđe' predstavlja odu malom čovjeku, heroju današnjeg vremena.2016. bit će za Elemental i godina samostalnosti – sedmi album izdat će pod vlastitom diskografskom etiketom – 383 Records, uz željno iščekivanje fanova ali i članova benda. Sve je to uvod u sljedeći bitan korak – najveći samostalni koncert u karijeri. Dan E za Elemental će značiti punoljetnost, 18 godina uz rimu, ritam i muziku, za ljude bez predrasuda i granica. Zato će u 5. ožujka u Domu sportova biti poseban dan za bend i sve njihove fanove.

Ulaznice

Prodaja ulaznica kreće od četvrtka, 22. listopada. od 31. prosinca cijena će im iznositi 55 kuna. Od 1. siječnja do 4. ožujka za ulaznicu će trebati izdvojiti 65, a na dan koncerta 80 kuna

Službena prodajna mjesta

 Dirty old shop, Tratinska 18
 Rockmark, Berislavićeva 13
 Dallas Music Shop, Tkalčićeva 7
 Aquarius CD Shop, Varšavska 13
 Eventimova prodajna mjesta i eventim.hr