DJ CHILL & ROFELLOS

'Stvaranje kvalitetnog klupskog programa nam je najbitnije'

09.10.2015 u 12:11

Bionic
Reading

Dugogodišnji prijatelji i suradnici DJ Chill i Rofellos, ove godine su udruženim snagama preuzeli vodstvo kluba SuperSuper u sklopu bivšeg tvorničkog kompleksa Katran. U kratkom razgovoru, Chill i Rofellos otkrivaju zašto su se odlučili na ulazak u klupski biznis, kakvo je njihovo viđenje zagrebačke klupske ponude i po čemu se program kluba SuperSuper izdvaja od postojećih

Kako je došlo do preuzimanja vodstva kluba SuperSuper?

Rofellos: Momci koji su prije vodili klub su počeli dobivati djecu, pa nisu više imali vremena voditi dva kluba, pošto vode još jedan. Dobili smo ponudu i odlučili krenuti u vođenje kluba.

Chill: Meni je ekipa uletila još u lipnju za ovu šemu, ali sam bio u drugom mind stateu, pa na prvu nisam bio za tu kombinaciju. No u kolovozu smo na prijateljevom rođendanu pričali o tome i već drugi dan otišli pogledati prostor.

Zbog čega ste se odlučili na ulazak u klupski biznis?

Rofellos: Chill i ja smo organizatori i promotori klupskih programa 15-ak godina, pa se ulazak u klupski biznis činio kao logičan nastavak priče. Dobili smo priliku i zgrabili je. Uvijek je bilo lijepo maštati kako bi to bilo voditi klub, sastavljati njegov program i brinuti se o njemu. Sad znamo da to nije baš tako jednostavno kako smo zamišljali, ali sve u svemu zanimljivo je, dosta izazovno i svakako novo iskustvo.

Chill: Pa da, nakon 15 godina dj-anja po klubovima, logičan nastavak karijere bi bilo nešto ovakvo. Ja kao DJ ne mogu Dj-ati još toliko. Sluh odlazi, a bioritam je sve gori. Naravno da se toga nikada neću ostaviti, ali bih te žurke koje bih u radio u budućnosti radio rijeđe i pritom puno kvalitetnije. Također nakon tolikog iskustva po drugim klubovima, ovu ponudu smo prihvatili jer vjerujemo da to možemo kvalitetno odraditi, a i stvoriti poligon za druge dj-e kako bi mogli otići doma nakon svirke sretni i zadovoljni. Vjerujemo da u Zagrebu ima prostora i publike koji će prepoznati to što radimo.

Koliko je klupski biznis riskantan, a koliko pametan poslovni potez u Zagrebu?

Rofellos: Pa podosta je riskantan s obzirom na trenutno stanje klupske scene. Klubova sa urbanom glazbom nikada nije bilo više, a publike nikada manje. Narodnjaci i zabavnjaci nikada nisu bili popularniji. Publika stari i postoji dosta specijaliziranih klubova koji imaju svoju publiku. Publika je momentalno segmentirana više prema klubovima nego prema programima. Također dugoročno loša ekonomska situacija u Hrvatskoj nikako ne pomaže. Puno je tu faktora koje treba uzeti u obzir, ali generalno je veći rizik nego benefit. Naravno, pričamo o specifičnim programima s kvalitetnom glazbom i DJ-ima kakve mi dovodimo u SuperSuper.

Chill: Upravo to što kaže Ivan. Zato sam sretan da imam njega pored sebe. Za razliku od njega, ja sam uvijek razmišljao trunku više srcem i uvijek sam imao taj neki romantični pogled na cijeli noćni život, zato i vjerujem da smo dobar tim. Možeš analizirati cijeli biznis do najsitnijeg detalja, ali potrebna je i doza ludosti, ljubavi, srca i još par začina. Koliko je pametan? Vidjet ćemo uskoro jesu li nam muda bila veća od mozga. :D

Svoje vodstvo ste službeno predstavili u rujnu na velikom partyju otvorenja. Kakve su reakcije dosadašnjih posjetitelja SuperSuper-a?

Rofellos: Reakcije su odlične i pozitivne i to nam se sviđa. Najviše smo ih dobili na interijer kluba koji je specifičan i u tom smjeru ćemo definitivno nastaviti ići. Klub smo otvorili s našim zajedničkim programom Juicyjem koji je na našim prostorima svojevrstan novitet u hip-hopu gdje se program zasniva na DJ-u i Hypemanu unutar klupskog programa. Namjeravamo konstantno uređivati i dotjerivati interijer, tako da možete očekivati svakakva unaprjeđenja u vidu prostora, ali i samog klupskog programa.

Chill: Reakcije su više nego odlične i bili smo presretni nakon otvorenja. Kako sam već spomenuo masi svojih prijatelja, nakon odluke da ulazimo u ovo, krenuli su tjedni nervoze, što je sve kulminiralo noć prije tako da nisam mogao oka sklopiti. U želucu me je frkala nervoza, a u grudima je lupalo od uzbuđenja jače nego 808ica (ritam mašina). Nisam se mogao smirtiti sve dok nisam vidio pun klub prijatelja, poznanika i novih lica kako plešu do 6 ujutro. Osim toga, reakcije svih koji nas znaju su bile više nego pozitivne i pune podrške i prije nego smo počeli s radom, tako da pomalo i letimo na krilima toga i radimo sve što možemo s pozitivom i entuzijazmom. Svi koji su nas posjetili rekli su da im se klub sviđa, pohvalivši fantastičan sound, a svakako ćemo ulagati i poboljšavati svaki detalj koji možemo. Također nam je dodatan push što nam se stalno obraćaju dj-i i programi koje cijenimo i pratimo sa upitima za neki vid suradnje.


Kakvo je vaše mišljenje o zagrebačkoj klupskoj ponudi? Koje su njezine prednosti i mane?

Rofellos: Momentalno je velika ekspanzija klupske scene. Otvorilo se puno novih klubova i ove i prošle sezone. Nastaje dosta programa, nestaju neki stari ili se rade smanjenim intenzitetom. Ponuda je dobra, a glavna problematika je publika koje ima sve manje i manje i imaju sve manju i manju kupovnu moć. Klupska publika stari, a i sve više i više mlade publike koja prelazi na lake note ne pomaže tom trendu. Također, trend je kod mladih da se ne svrstavaju u jednu vrstu subkulture već odlaze na dosta različitih programa koji nužno ne moraju biti slični. Klupska ponuda definitivno je šarolika i svako može pronaći nešto za sebe.

Chill: Za jedan milijunski grad je dosta solidna situacija, ali upravo te smjene generacija koje se događaju i koje donose mase koje prate lake note nam jednostavno ne idu u prilog. Ne znam još uvijek kolika je masa koja ide ciljano na evente zbog njih samih ili zbog kluba koji je možda trenutno in, a u ponudi i nema baš neki raznovrstan program. Mislim da su tome dosta pridonijeli klubovi i promotori sa svojim guest listama gdje se obezvrijedio svaki program i u biti se van ide samo zato jer svi idu tamo.

Možda se varam, ali također sam dojma da je malo samosvjesnih posjetitelja žurki koji svjesno podupiru scenu svojom kartom, jer znaju koji trud, vrijeme i novac ulažu promotori kako bi im osigurali dobar provod.

Po čemu se ponuda SuperSuper-a razlikuje od ostale klupske ponude u gradu?

Rofellos: Kada smo uzimali klub, ideja nam je bila napraviti od svakog glazbenog žanra maksimalno kvalitetan program s ponajboljim što se nudi i da pritom posjetiteljima ponudimo maksimalno zadovoljstvo za plaćeni upad. Trenutno lagano ali sigurno idemo prema tome. Od hip-hopa imamo Juicy - Chillov i moj program, od drum and bassea imamo Cosmic Vibes - Oberanov program koji se konstantno odvija u gradu. Od housea imamo Reforminu Diskoteku, za koju bih se usudio reći da je sigurno glazbeno najbolji i vizualno najatraktivniji house program u gradu. U domeni trasha imamo Dance Hard od DJ Kneže. Pripremamo još neke programe, a od ovog mjeseca imamo i Distrubiu - program koji čini mix svega i svačega. U pripremi su još neki programi s kojima ćemo vas sigurno iznenaditi.

Chill
: Svakom programu pristupamo individulano i učimo iz dana u dan. Cilj nam je imati tu raznovrsnost i iz događaja u događaj napraviti pozitivan pomak u bilo kojem smislu. Želimo imati najbolje dj-e i programe u svakom segmentu. Nemamo neku veliku PR moć, zato se posvećujemo kvaliteti.

Kakvi su programski planovi i želje za budućnost? Što možemo očekivati u narednim party mjesecima?

Rofellos: Konstanto unaprijeđivati program s kvalitetnim vanjskim programima i DJ-ima. Osim toga, veliki fokus je na unaprijeđenju kluba, od rasvjete, stagea, interijera i eksterijera. Svakako ćemo se truditi iznenaditi vas svaki put kad dođete u klub i nikada vas ostaviti statičnima. Osim odličnih programa i DJ-a, imamo najbolje selfie ogledalo u gradu! :)

Chill: Yeah.

VIKEND PROGRAM

Već ovog petka u klubu SuperSuper, očekuje vas premijerno izdanje Reformina klupskog programa naziva Diskoteka. Ovaj program na repertoaru kluba SuperSuper, odvijat će se svakog drugog petka u mjesecu. Na večerašnjem Diskoteka partyju, između ostalih, zabavljat će vas DJ Tom Bug - finalist ovogodišnjeg Burn Residency natječaja i poznati trgatelj plesnih podija. Više o večerašnjem partyju možete saznati na službenom facebook eventu

Nakon večerašnje disko doze, u subotu ne propustite još jedan u nizu Dance Hard u režiji DJ Kneže koji vas standardno očekuje s vlastitom selekcijom eurodance, cro dance, techno i pop hitova 90-ih, kao i pokojeg megahita iz razdoblja 80-ih i nultih godina.

Sve novosti o programu SuperSuper-a, saznajte na službenoj facebook stranici kluba