U LJUBLJANI 2016.

Jovanotti najavio turneju 'Jovanotti nei palasport'

04.09.2015 u 17:24

Bionic
Reading

Lorenzo Constantino Cherubini, bolje poznat kao Jovanotti, u ljubljanskoj dvorani Stožice 12. siječnja 2016. godine predstavit će svoj audio-vizualni spektakl 'Jovanotti nei Palasport'

Jovanotti je u Ljubljani održao novinarsku konferenciju na kojoj je najavio početak nove turneje 'Jovanotti nei palasport'. Jovanotti je na konferenciji predstavio svoj pogled na glazbu, glazbeno stvaralaštvo, koncertne spektakle te otkrio što možemo očekivati na koncertu u Ljubljani u siječnju 2016. godine.

Ovaj markantni 48-godišnji glazbenik, koji u svojem izričaju objedinjuje tradiciju talijanskih korijena s modernim, internacionalnim zvukom, u Sloveniji će nastupiti nakon dugih 20 godina. Lorenzo 'Jovanotti' Cherubini već 30 godina slovi kao jedan od najuspješnijih talijanskih glazbenika.

Karijeru je započeo osamdesetih, a tijekom godina u talijansku glazbu uveo je evoluciju koja se očituje u stihovima i melodijama sa sve više dodira s filozofskim, socijalnim i političkim temama.


Jovanotti na svakom koncertu svojoj publici priređuje predstavu, audio-vizualni spektakl, poseban umjetnički doživljaj. Njegovi koncerti su pustolovine, iskustvo bez presedana, mješavina glazbenih i kazališnih elemenata koji oduševljavaju publiku. Jovanottijevi glazbeni nastupi uključuju nevjerojatnu scenografiju uz pratnju izvanrednih glazbenika, glumaca, scenarista, dramaturga, režisera, kostimografa, scenografa i aranžera.

To su, uistinu, predstave u kojima je Jovanotti uvijek u potrazi za novim oblicima stvaralaštva i eksperimentiranja.

'U jednom Pasolinijevu filmu Orson Welles je dao definiciju Fellinija za koju se nadam da će jednom biti dodijeljena i meni - 'on pleše'. Ako bi me htjeli definirati, bio bih počašćen s definicijom 'Jovanotti - on pleše!'' rekao je Jovanotti.

Audio-vizualni spektakl 'Jovanotti nei Palasport' bit će premijerno predstavljen 19. studenoga u Riminiju, a u Ljubljani će nastupiti dva mjeseca kasnije, 12. siječnja 2016. Cijena ulaznica kreće se od 43 € do 60 €.