PRVI JE U ZAGREBU

Indexi se okupljaju i spremaju spektakl

28.08.2015 u 16:07

Bionic
Reading

Koncertni spektakl 'Indexi i prijatelji – da sam ja netko' i hommage kultnom sarajevskom bendu Indexi vraća se na pozornicu koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog 28. rujna

Inicijator projekta i glavni producent koncerata posvećenim legendarnim Indexima, Tomislav Kašljević ponovno u Zagrebu okuplja glazbenike i članove Indexa, nastavljajući koncertnu tradiciju koja traje i obnavlja se iz godine u godinu još od 2007., uz uvijek rasprodane dvorane i bezvremenske pjesme Indexa koje obožavaju sve generacije publike. Podsjetimo, koncert 'Indexi i prijatelji' posljednji je put održan u Lisinskom 2013. godine, a tada je u čast Indexima pjevao i naš preminuli glazbeni velikan Arsen Dedić koji je često sudjelovao u koncertnim turnejama 'Indexa i prijatelja', osobito zbog toga što ga je uz pokojnog Davorina Popovića vezalo veliko prijateljstvo.

Ove će godine u postavi grupe svirati nekadašnji članovi kultnih Indexa - Fadil Redžić, (bas-gitara), Ranko Rihtman, Neno Jurin i Kornelije Kovač (klavijature), Peco Petej (bubnjevi), Miroslav Šaranović (bubnjevi) i Muris Varajić (solo gitara). Bezvremenske pjesme Indexa pjevat će jaka pjevačka imena naših prostora – Dado Topić, Željko Bebek, Massimo, Hari Mata Hari, Goran Karan, Aleksandra Kovač, Boris Novković, Seid Memić Vajta, Željka Katavić Pilj, Jelena Tomašević i grupa Azil, a poseban gost ovogodišnjeg koncerta je mlada zvijezda u usponu i pobjednik showa X-Factor Adria, Amel Ćurić.

Ovim koncertom počinje i mini turneja u sklopu koje će dva dana nakon Zagreba, 30. rujna, koncert biti održan i u Beogradu, u Sava centru, a 1. listopada u Novom Sadu, u Srpskom narodnom pozorištu.